Makers geselecteerd voor One Night Stand

De dertiende editie van One Night Stand is van start gegaan. Een nieuwe reeks eigentijdse films gemaakt door talentvolle regisseurs en scenarioschrijvers.

In totaal zijn er 49 voorstellen ingediend. Twaalf daarvan zijn geselecteerd om verder te ontwikkelen tot scenario. De selectie bestaat uit hedendaagse, originele en visuele filmplannen rond het thema “Wraak”. Uit de scenario’s worden eind dit jaar zes scenario’s geselecteerd voor realiseringssubsidie. Deze films worden najaar 2018 uitgezonden onder de vlag Nieuwe Nederlandse Films op NPO 3 en gaan in première tijdens het Nederlands Film Festival 2018.

Het One Night Stand traject biedt ‘nieuwe’ regisseurs en scenaristen de kans een film van vijfenveertig minuten te maken en zo een belangrijke stap te zetten in de ontwikkeling van hun talent. Het project is een initiatief van NTR, VARA en VPRO, NPO-fonds, Nederlands Filmfonds en CoBO.

Klik hier voor de lijst met geselecteerde projecten.

De films worden geproduceerd in coproductie met NTR, VARA en VPRO. Kijk voor meer informatie op: www.onenightstandoptv.nl en https://www.facebook.com/OneNightStandOpTV

Bron: Nederlands Filmfonds