IFFR gemist: drie festivalfavorieten nog één keer in de bioscoop

Van 3 tot 17 april zie je drie IFFR publieksfavorieten in dertien filmtheaters door het hele land. Een unieke kans om deze drie IFFR-films uit de top van de Warsteiner Publieksprijsenquête op het witte doek te zien, want ze verschijnen maar eenmalig in de Nederlandse bioscoop.

Het verhaal van een vluchteling, een botsing tussen liefde en religie en een schrijvende crimineel, deze drie verhalen vormen het programma van IFFR Gemist. De drie films hebben met een waardering van minimaal 4,3 uit 5 zeer hoog gescoord bij het publiek. De titels zijn niet in Nederland aangekocht en daarom alleen nog tijdens IFFR Gemist in de bioscoop te zien.

Mis deze kans niet en zoek hier in het overzicht naar een theater bij jou in de buurt.

Het programma bestaat uit:

A Hustlers Diary
De acties van crimineel Metin zijn – net als de troosteloze Zweedse decors waarin zijn leven zich afspeelt – gehuld in grijstinten. Hij heeft grootse dromen over beroemd worden, maar helaas komt de werkelijkheid regelmatig als een kopstoot tussenbeide. Een gelaagd portret, zowel rauw als grappig. Genomineerd voor de VPRO Big Screen Award.

Lees en bekijk hier meer.

Als Paul über das Meer kam
Jakob, de filmmaker, volgt de Kameroense vluchteling Paul op zijn riskante tocht naar en door Europa. Terwijl hij verschillende politieke en geestelijke grenzen passeert, raakt de reis hen beiden diep. Een volkomen authentieke, onbevooroordeelde en onvoorspelbare avonturenfilm over ongewone verhoudingen in een gespannen politieke context.

Lees en bekijk hier meer.

La Ragazza Del Mondo
Zelfverzekerd, overtuigend Italiaans debuut over Giulia wier wereld is opgebouwd uit de zekerheden en beperkingen van de Jehova’s Getuigen. Wanneer ze de wereldse Libero ontmoet, ontdekt ze hoe onverenigbaar haar wensen met haar religieuze verplichtingen zijn. Met in de (bekroonde) hoofdrollen aanstormende sterren Sara Serraiocco en Michele Riondino.

Lees en bekijk hier meer.

Bron: IFFR