€ 295.000 Europese steun voor 2 Nederlandse coproducties

Twee films waar Nederlandse producenten bij betrokken zijn, krijgen Europese realiseringssteun van Eurimages. De speelfilm The Miracle Of The Sargossa Sea en documentaire Sakawa krijgen in totaal €295.000. Dat is tijdens de laatste vergadering van het coproductiefonds Eurimages in Straatsburg besloten na selectie uit 46 filmprojecten.

The Miracle of The Sargasso Sea van Syllas Tzoumerkas ontvangt € 220.000 van Eurimages. Het is een coproductie van Homemade Films (Griekenland), unafilm (Duitsland), Dragon Films (Zweden) en PRPL (Nederland).

Sakawa, een documentaire van Ben Asamoah ontvangt  € 75.000 van Eurimages. Het is een Vlaams-Nederlandse coproductie van IntiFilms (België) en Pieter van Huystee Film & TV (Nederland).

Beide geselecteerde producties ontvingen eerder al een toekenning van het Nederlands Filmfonds. Eurimages, het coproductiefonds van de Raad van Europa, werd in 1988 opgericht en bestaat uit 37 lidstaten. Het zet zich in voor coproductie, distributie en vertoning van de Europese film. De Raad komt vier keer per jaar bijeen, het Filmfonds vertegenwoordigt Nederland in Eurimages.

Voor alle Eurimages-toekenningen in deze ronde, klik hier.

Bron: Filmfonds