Nederlandse kortfilm ‘Patch’ voor vierde keer naar Hollywood

Wederom een Amerikaans succes voor filmmakers Marinda van ‘t Hoff en Karen Spanjer. Met hun debuutfilm ‘Patch’ zijn zij voor de vierde keer op rij dit jaar genomineerd door een festival aan de Golden Coast.  Dit keer voor het Silicon Beach Film Festival in Los Angeles.

Onlangs won de film nog op het Best of Shorts Festival, waar zij twee prijzen in de hoogste categorie the Award of Excellence in de wacht sleepten (Short Film en Humor) en twee Awards of Merit with Special Mention (Script en Viewers Impact).

Jury rapport, La Jolla / San Diego, Californië, 2 januari 2017:

“’Patch’ heeft een hilarische en grimmige verhaal lijn, waarin actrices Marinda van ‘t Hoff en Karen Spanjer uitzonderlijke acteerprestaties laten zien… met een meeslepende rol van Karen Spanjer als de fragiele en depressieve Tessa. Regisseur Knigge combineert humor, pathos en shock op weergaloze wijze met uitzonderlijk gevoel voor timing. De beelden van het Britse eiland Guernsey, waar de film zich afspeelt, zijn betoverend.”

In december won ‘Patch’ ook ‘the Award of Merit ‘op het LA Global Shorts Festival en afgelopen september was de film geselecteerd voor het prestigieuze LA Shorts Fest, waar de film in première ging tussen films als ‘Shame’ van Denzel Washington en ‘My Mom and the Girl’ met Valerie Harper (‘The Office’, ‘Sex in the City’) en Liz Torres (‘Gilmore Girls’).

Over Patch

‘Patch’ werd geregisseerd door Kristjan Knigge en is een zwart komische escalatie over een nogal bijzondere vriendschap tussen twee beste vriendinnen. Het is uitzonderlijk dat een debuutfilm tot vier maal zover komt in Hollywood. Wat het extra bijzonder maakt is dat ‘Patch’ geheel in eigen beheer is geproduceerd en dat beide filmmakers de hoofdrollen vertolken.

Best of Shorts Festival

The Best Shorts competitie lauwert film en televisie talent dat uitzonderlijke prestaties levert op het gebied van hoogstaand entertainment of bijdraagt aan diepgaande sociale verandering. Inzendingen worden beoordeeld door vooraanstaande professionals in de Amerikaanse film- en televisie-industrie.

Onder de voormalige winnaars bevinden zich beroemdheden als Harvey Keitel, Jonathan Pryce (Game of Thrones, Pirates of the Carrabian), Reed Birney (House of Cards) en Liv Tyler.

Silicon Beach Festival

Silicon Beach Film Festival / Playa Vista Film Festival in Los Angeles duurt een week in april en brengt media technologie en de filmindustrie samen. Het SB Film Festival is mediapartner van het gerenommeerde Silicon Beach Fest dat LA’s tech gemeenschap, start ups, investeerders, business developers new media, filmmakers en Hollywood executives samenbrengt.

Bron: Dutch Cheez Productions