Korte films De Ontmoeting zoeken steun bij publiek

De crowdfund campagnes van de korte films die gemaakt worden binnen De Ontmoeting zijn goed van start.  De filmmakers dienen €5000,- op te halen met hulp van het publiek. Als dit lukt, ontvangen ze €5000,- van een van de partners van De Ontmoeting. Op deze manier heeft iedere film een budget van minimaal €10.000,-. In totaal hebben al 105 supporters meer dan €6000,- bijgedragen aan de vier crowdfund campagnes.

Tijdens deze tweede editie van De Ontmoeting worden wederom vijf films gemaakt. De crowdfundcampagnes van CREDO (Maurice de Bruijne), IK KAN VLIEGEN (Ruwan Suresh Heggelman), VALT EEN MAN UIT DE LUCHT (Jan Verdijk en Kurt Platvoet) en WORD! (Amos Mulder) lopen momenteel via platform CineCrowd. De vijfde film; NETFLIX & CHILL (Michael Middelkoop), heeft in een eerder stadium al gecrowdfund. De films die tijdens de eerste editie gemaakt zijn, gingen in september 2016 in première tijdens het Nederlands Film Festival.

De films 
IK KAN VLIEGEN vertelt het verhaal over een verbintenis tussen twee mensen die tijd en ruimte overstijgt.

CREDO is een fantasierijke, speelse film over eenzaamheid, ontnuchtering en geloven.

VALT EEN MAN UIT DE LUCHT is een zwarte comedy over een stel van middelbare leeftijd dat met elkaar wordt geconfronteerd als er een man uit de lucht valt en in hun tuin neerstort.

WORD! is een experimentele animatie over taal in een post-fact wereld.

NETFLIX & CHILL is een horrorkomedie over een avondje Netflix & Chill dat compleet uit de hand loopt.

De Ontmoeting
Middels een serie films van maximaal zes minuten, geeft De Ontmoeting nieuwe makers de kans hun ideeën verder uit te werken. Door de makers in contact te brengen met gevestigde partijen uit de industrie, biedt dit traject ze de mogelijkheid hun netwerk te vergroten en hun voordeel te doen met de ervaring van deze partijen. Deze partijen ondersteunen de filmmakers naast de begeleiding met een bijdrage van €5000,-. Deze bijdrage wordt toegekend onder de voorwaarde dat de filmmakers minimaal hetzelfde bedrag crowdfunden via CineCrowd. Tijdens de tweede editie van De Ontmoeting worden de filmmakers ondersteund door BNN VARA, BosBros, Submarine Channel en VPRO Dorst. De Ontmoeting wordt ondersteund door het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Bron: Cinecrowd