Kristallen Film voor HET DOET ZO ZEER

HET DOET ZO ZEER, een documentaire van Heleen van Royen, heeft de Kristallen Film status bereikt. Ruim 10.000 bezoekers zagen de film, een portret van Heleen’s moeder bij wie beginnende dementie is gediagnosticeerd, in de bioscoop. Om het succes van de documentaire te vieren ontving Heleen van Royen vanavond de award. De Kristallen Film wordt uitgereikt door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.

In HET DOET ZO ZEER schetst Heleen van Royen een portret van haar moeder bij wie beginnende dementie is geconstateerd. Een liefdevolle, herkenbare, pijnlijke en vaak bijzonder grappige ode aan het leven, met dank aan Heleens moeder, mevrouw Breed. Een portret van zeer dichtbij: Heleen bedient de camera grotendeels zelf. In een periode van ruim een jaar volgt ze haar moeder in alledaagse situaties en in de tocht langs artsen, zorginstellingen en klinieken. Moeilijke beslissingen over verhuizen en over euthanasie en kostbare momenten van samenzijn wisselen elkaar af.

HET DOET ZO ZEER is geregisseerd door Heleen van Royen en geproduceerd door TVBV en Heleen van Royen. De distributie van de documentaire is in handen van Paradiso Filmed Entertainment. HET DOET ZO ZEER is momenteel in 35 Nederlandse filmtheaters te zien.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

HET DOET ZO ZEER is de eerste documentaire die dit jaar de Kristallen Film status behaalt.

Bron: Nederlands Film Festival