InScience Dutch International Science Film Festival start inzending films voor derde editie

De call for entry voor InScience Dutch International Science Film Festival is geopend. Filmmakers worden uitgenodigd hun films in te sturen.

Documentaires, speelfilms, korte films en animatie komen in aanmerking. Voorwaarde is dat de films in 2016 of 2017 zijn uitgekomen en wetenschap als onderwerp hebben of er door geïnspireerd zijn. Inzendingen kunnen tot 27 juni 2017 worden ingediend. De derde editie van het wetenschapsfilmfestival vindt plaats van 8 tot en met 12 november 2017 in Nijmegen.

Competitieprogramma
Een selectie van de wetenschapsfilms maken deel uit van het competitieprogramma. Deze films maken kans op verschillende awards, waaronder de NTR-publieksprijs. De awards worden op de slotdag van het festival uitgereikt tijdens de awardshow.

Over InScience 
Het festival wil de dialoog tussen wetenschap, kunst en samenleving stimuleren en biedt een podium voor reflectie en meningsvorming. Middels de kunstvorm film en de kunstprogrammering reflecteert InScience op de maatschappelijke impact van wetenschap. Het programma bestaat uit wetenschapsfilms die in het voorgaande jaar zijn uitgebracht, debatten, Do It Yourself -Labs, een educatieprogramma voor jongeren en een kunstexpositie.

7000 Bezoekers bezochten de tweede editie van InScience in 2016, waar 58 films, waaronder 9 speelfilms, 38 documentaires en vele korte films vertoond werden. Award winnende films zoals Arrival, The Martian en Lo and Behold maakten deel uit van het programma. Meer dan 150 filmmakers, wetenschappers en professionals uit de filmindustrie waren op het festival aanwezig inclusief documentairemaakster Heddy Honigmann (Microbe Fighters)), wetenschapper en biomedisch animator Drew Berry en wetenschapsjournalist Rob van Hattum (VPRO).

De prijswinnaars van 2016 waren:
The Martian – NTR Audience Award
How to Build a Time Machine– Student Jury Award
Bugs – Youth Jury Award

Het aanmeldformulier en meer informatie over het reglement is te vinden op https://inscience.filmchief.com/. Vragen over inzendingen kunnen worden gestuurd naar: film@insciencefestival.nl

Meer informatie over de Call for Entry: www.insciencefestival.nl

Bron: InScience