HDR kalibratie training op 17 maart

Op 17 maart a.s. organiseert MacroCad voor iedereen die geïnteresseerd is in kleur en monitoren een HDR kalibratie training. Deze training is onderdeel van de CalMAN Calibration Roadshow die dit voorjaar begint in Praag en acht verschillende Europese steden aandoet.

Dit is dé gelegenheid om te zien hoe makkelijk het is om kleurprecisie van glas tot glas in de hele productie workflow gelijk te houden. U weet zelf als geen ander hoe belangrijk het is om te kunnen vertrouwen op de juiste kleuren.

Naast de resolutie van monitoren en projectoren is de afgelopen jaren ook het palet aan kleuren die weergegeven kunnen worden enorm toegenomen. Deze nieuwe ontwikkelingen vragen om meer kennis van coloristen, editors, visual effect artists, technici en cameramensen. Tijdens de training leert u alle ins en outs van deze standaarden die betrekking hebben op het bereik van kleurweergave. Juist in deze tijd is het van groot belang om er zeker van te zijn dat de kleur zoals weergegeven op het beeldscherm gegarandeerd overeenkomt met alle andere schermen.

Onderdelen die aan bod komen zijn:

  • hoe kleuren van glas tot glas consistent weergegeven worden
  • het verschil tussen monitoren voor de professionele- en consumentenmarkt
  • de ontwikkelingen in de industrie en bijbehorende normeringen.

CalMAN software

Op het gebied van monitorkalibratie zijn bij CalMAN nieuwe HDR ‘wide gamut workflows’ beschikbaar gekomen die het mogelijk maken om op de set of in postproductie elk display te kunnen controleren en kalibreren. De training is opgedeeld in een theoretisch en hands-on gedeelte, waarbij deelnemers alles leren over de laatste HDR standaard. Naast de software wordt ook aandacht besteed aan meetapparatuur en sensoren voor kalibratie.

Deze training laat de CalMAN software zien waarmee iedereen eenvoudig 1D en 3D LUT bestanden kan maken die worden gebruikt in de PC en Mac gebaseerde video editing omgeving. Daarnaast zijn er geavanceerde instellingen mogelijk voor de professionele broadcast en grading monitoren. Na deze training heeft u de basis geleerd om ervoor te zorgen dat uw monitoren goed kunnen worden afgeregeld.

Deelname kan via deze link: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-hdr-en-bt2020-postproductie-monitor-kalibratie-training-32320667988 en kost € 50 per persoon exclusief btw.

Bron: MacroCad