OF IK GEK BEN wint ‘Best Film Jury Award’ op het Noida International Filmfestival, India

Onlangs won Frank Lammers’ speelfilmregiedebuut Of ik gek ben haar eerste internationale filmfestivalprijs: ‘Best Film’- Jury Award op het 4e Noida International Filmfestival in India.

Vorig jaar zomer was de ‘tragikomediethriller’ in de Nederlandse bioscopen te zien en werd de film tevens genomineerd voor 2 Gouden Kalveren; Beste actrice in een bijrol (Monic Hendrickx) en Beste Sound Design (Marco Vermaas). Online is Of ik gek ben op alle platforms te zien, tevens is die op (S)VOD, DVD/Blu-Ray uitgebracht en naar verwachting zal de film eind 2017 te zien zijn bij de NPO.

Of ik gek ben vertelt het verhaal over de succesvolle, jonge kunstenaar Benjamin die compleet de weg is als hij in een tbs-kliniek belandt. Hij herinnert zich niets van een gewelddadig vergrijp waarvoor hij is veroordeeld. Het leven in de kliniek is absurd en meedogenloos, maar langzaam krijgt Benjamin weer grip op zichzelf en beseft hij wat voor oppervlakkige narcist hij was voordat hij in de kliniek belandde. Eenmaal vrij, doet het weerzien met zijn oude vrienden de grond onder hem opnieuw wegzinken en zet hij een groot vraagteken bij wat nu eigenlijk de waarheid is.

Of ik gek ben is in alle opzichten een ‘debuutfilm’. Mike Weerts speelt zijn eerste hoofdrol en is tevens initiërend creatief coproducent. Frank Lammers maakte vorig jaar met deze film zijn scenario- en regiedebuut, gebaseerd op de gelijknamige debuutroman van Michiel Stroink en de score wordt verzorgd door Kyteman, die hiermee zijn eerste volwaardig filmsoundtrack oplevert.

Of ik gek ben werd geproduceerd door IJswater Films (Marc Bary), A.S.O. Productions v/h kieM (Mike Weerts) en Pellicola (Guirec van Slingelandt & Daniel Koefoed) in coproductie met AVROTROS.

De cast bestaat naast Mike Weerts en 4-voudig Gouden Kalf Winnaar Monic Hendrickx oa uit: Cees Geel, Fedja van Huêt, Maarten Heijmans, Bianca Krijgsman, Matteo van der Grijn, Tibor Lukács, Sanne Langelaar, Kees Boot, Hakim Traïda en Dennis ‘Denvis’ Grotenhuis.

Of Ik Gek Ben is tot stand gekomen met de financiële steun van Brabant C, Netherlands Film Production Incentive, Nederlands Filmfonds, CoBO, Abraham Tuschinski Fonds, Norma, Meulenhoff Boekerij, donateurs en crowdfunders via bkkc/voordekunst.

De distributie wordt verzorgd door Waterfront Film Distribution (Marc Bary & Erik Schut); de film werd vanaf 2 juni 2016 uitgebracht en trok – inclusief de spetterende première in het Klokgebouw in Eindhoven en screenings op het Nederlands Filmfestival, Film by the Sea en Lowlands – tot op heden bijna al 10.000 bezoekers.

www.ofikgekben.nl – https://www.facebook.com/Of-Ik-Gek-Ben – www.waterfrontfilm.nl

Fotocredit © IJswater/Pellicola/kieM