De nieuwe editie van zwerfbioscoop Opgedoekt vindt plaats op zaterdag 1 april

De nieuwe editie van zwerfbioscoop Opgedoekt vindt plaats op zaterdag 1 april.

Zwerfbioscoop Opgedoekt is de reizende cinema van Utrecht. Opgedoekt zoekt telkens een nieuwe en bijzondere plek op, om aan de hand van de locatie een geheel eigen filmprogramma te bieden. Op zaterdag 1 april om 20:30 uur vindt Opgedoekt #7 plaats op een exotische en nog geheime locatie.

Verwacht bij Opgedoekt méér dan een regulier bezoekje aan je vaste filmhuis. Want bij Opgedoekt is de speciale randprogrammering vaste prik: een live soundtrack onder de voorfilm door een Utrechtse muzikant of band en een inleiding door een explicateur bij de hoofdfilm. Het filmprogramma én het randprogramma is iedere editie volledig afgestemd op de plek waar Opgedoekt plaatsvindt. Een bezoek aan Opgedoekt betekent op zoveel mogelijk manieren opgaan in de wereld van cinema.

Verrassender kan je 1 april niet maken, want een bezoeker koopt zijn of haar kaartje blind:dat betekent dat de filmtitels, net zoals de locatie, onbekend blijven. De locatie wordt pas op de dag van de vertoning onthuld aan diegene met een ticket. De programmeurs beloven een intrigerend en exclusief filmprogramma, met eigenzinnige films van uitgesproken filmmakers die in Nederland niet of nauwelijks op het witte doek zijn geweest. Staat er deze avond een vergeten filmpareltje op het menu, of een meer recente indie-titel? Ook het antwoord daarop blijft de organisatie de filmliefhebber schuldig tot de avond zelf. Hoe dan ook is het de spanning meer dan waard om de kleine zwerfbioscoop te bezoeken, ook gezien alle afgelopen edities tot nu toe zijn uitverkocht.

Tickets voor Opgedoekt #7 zijn € 11,- / Cinevillepas € 8,50 en alleen online vooraf te verkrijgen via www.opgedoekt.nl. De locatie wordt op de dag van de vertoning bekend gemaakt aan diegene die een ticket heeft aangeschaft.

Bron: Opgedoekt