Vacature VERS Voorzitter/Vice-voorzitter

VERS is in 1996 opgericht en vormt de grootste vereniging voor nieuwe film- en televisiemakers van Nederland, met een uitgebreid netwerk van film- en televisiemakers in zowel binnen- en buitenland. VERS-leden zijn makers die in de eerste tien jaar van hun carrière volop op zoek zijn naar uitbreiding van hun netwerk, verdieping en verbreding van kennis en profilering van hun werk binnen de Nederlandse film- en televisiewereld.

VERS organiseert verschillende activiteiten waaronder een magazine, maandelijkse thema- en debatavonden, internationale filmactiviteiten en een jaarlijks filmfestival waar dé talentenprijzen voor filmmakers worden uitgereikt: de VERS Awards. VERS is een vereniging vol jonge, ambitieuze en gedreven makers die altijd op zoek zijn naar nieuwe initiatieven om te starten binnen de film- en creatieve industrie.

Als voorzitter(s)/vice-voorzitter van VERS ben je de spreekwoordelijke kapitein op het schip. Je zet de strategie uit voor de vereniging en vertaalt dit naar beleid. Je geeft leiding aan zowel het dagelijkse bestuur als het algemene bestuur. Je onderhoudt contact met de verschillende partners, fondsen en relaties binnen de industrie en bent altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingen. Je motiveert de tientallen vrijwilligers die zich inzetten binnen de vereniging en trekt nieuw talent aan. Je initieert nieuwe projecten en geeft nieuwe impulsen aan de lopende projecten.

Het voorzitterschap zorgt voor een hoop nieuwe contacten binnen de film- en televisiewereld. Je vertegenwoordigt VERS binnen verschillende landelijke commissies en ontmoet zo mensen uit verschillende lagen binnen de industrie.

Verantwoordelijkheden van de voorzitter & vicevoorzitter:

• Het leidinggeven aan de vereniging en zorgen dat iedereen zijn/haar taak goed kan invullen;
• De missie, visie en strategie van de vereniging samen met het dagelijks en algemeen bestuur ontwikkelen en actueel houden;
• Het voorzitten van de vergaderingen van het dagelijks en algemeen bestuur;
• Het vertegenwoordigen van VERS buiten de vereniging en overleggen met andere organisaties en instanties die een belangrijke betekenis voor de vereniging hebben;

Profiel van de voorzitter & vicevoorzitter:

• Affiniteit met film, televisie en creatieve industrie;
• Kunnen verbinden en motiveren dit alles om in de vereniging mensen samen als geheel te laten functioneren;
• Gericht leiding kunnen geven aan voorzitters van diverse werkgroepen;
• Goede contacten binnen de Nederlandse film- en televisiewereld;

Procedure:

Ben je geïnteresseerd in deze functie stuur dan vóór 27 februari 2017 een e-mail met motivatie en CV t.a.v. Robbert Vos (robbert@versfilmentv.nl) en Jeroen Horrevorts (jeroen@versfilmentv.nl)

Geselecteerde kandidaten vragen we een visie op papier te zetten voor hun termijn als voorzitter & vicevoorzitter van VERS. Deze visie van maximaal 2 A4′tjes geeft de hoofdlijnen aan van het beleid dat volgens de voorzitter & vicevoorzitter de komende jaren gevoerd moet gaan worden. Alle leden van het algemeen bestuur ontvangen deze schriftelijke visies een week voor de verplichte algemene bestuursvergadering op 8 maart 2017. Tijdens deze vergadering is er mogelijkheid om vragen te stellen aan de kandidaten.

De voorzitter van VERS wordt uiteindelijk gekozen door de leden van het algemeen bestuur tijdens de algemene bestuursvergadering. De vergadering eindigt met de benoeming van een nieuw voorzittersduo dat per direct in functie treedt met een overgangsfase begeleid door het huidige bestuur.

Bron: VERS