Schuldig bij inzendingen tv-prijzen Emmy’s en Rockies

Documentaire-serie Schuldig is een van de inzendingen waarmee de NPO kans hoopt te maken op de International Emmy- en Rockie Awards.

Ook de documentaireseries Floortje terug naar Syrië (BNN-VARA), Langs de oevers van de Yangtze (VPRO) en de dramaseries De Zaak Menten (MAX) n Als de Dijken Breken (EO) maken deel uit van de selectie waarmee de NPO kans hoopt te maken op de tv-prijzen.

In totaal heeft de NPO vijftien programma’s uitgekozen voor vier Emmy-categorieën. In de categorie Jeugd zijn dat Skatekeet van de EO en de VPRO-programma’s Alleen op de wereld en Freeks wilde wereld (I love Africa). In de categorie kunst vestigt de NPO zijn hoop op Het geheim van de Meester (AVROTROS), een serie met Jasper Krabbé.

Lees hier een interview met Schuldig-maker Ester Gould. Bij dierenwinkel Ambulia in Noord wordt de deur platgelopen sinds eigenaar Dennis van den Burgte zien was in de documentaire.

Nog een lange weg te gaan
De International Emmy Awards zijn de belangrijkste internationale tv-onderscheidingen en worden dit jaar voor de 45e keer uitgereikt. Of de programma’s echt meedingen naar de prijs blijkt in oktober tijdens de tv-beurs MIPCOM in Cannes, waar de nominaties bekend worden gemaakt.

De vijftien Emmy-inzendingen van de NPO worden ook voorgedragen voor de Rockie Awards, plus de korte animatie Otto (NTR). De Rockie Awards (tv en digitaal) worden uitgereikt op het mediafestival BANFF medio junio in Canada.

Bron: Het Parool

Foto: Jean Pierre Jans