Green Filmmaking: Uitnodiging Workshop Productie Design op 28 maart

Kwaliteit en Duurzaamheid:
Art Department, Costumes en Make-Up

SAVE THE DATE : 28 MAART

Praktische informatie

Wanneer? Dinsdagavond 28 maart (19.30 – 21.30 + borrel Green Film Making style)

Waar? Melkweg, Lijnbaansgracht 234a, Amsterdam

Klik hier voor de routebeschrijving

Voor wie? Voor producenten, uitvoerend producenten, productieleiders en alle medewerkers van de departments Production design, costumes design & Make-up

Erbij zijn? Meld je aan via rsvp@greenfilmmaking.com

Programma/sprekers volgt in een aparte mailing eind februari

Over de workshop: kennis en best practices

Green Film Making heeft de afgelopen tijd veel gesproken met diverse heads van production design, costume design / make up en special make-up, maar ook met mensen uit de bouwwereld.

Eén ding is duidelijk: binnen production design, in al zijn facetten, komen creativiteit en inventiviteit samen. Uit gesprekken met de professionals blijkt steeds weer een enorme passie voor het vak, en dat het hun diepe wens is om creatief de lat zo hoog mogelijk te leggen in combinatie met het toepassen van duurzame innovaties en werkwijze in design voor film en tv. Waarbij het de kunst is om binnen budgetten te blijven/werken. Dit kunnen we bereiken door de processen beter te laten aansluiten, en de kennis en ervaring in een vroeg stadium mee te nemen in pre productie en het totale productieproces.

Hoe we dit kunnen realiseren? Daarover delen we een aantal voorbeelden met je op 28 maart. Een avond met veel bijdragen van bovengenoemde personen en bedrijven, waarin we de tijd nemen voor discussie en het delen van nieuwe inzichten.

Wat is Green Film Making voor het Art department, Costumes en Make-up?

Waar Green Film Making in essentie over gaat, is hoe je efficiënter/slimmer creatief kunt werken. Hoe kunnen de producenten de kennis en het vakmanschap van de creatieven zo verbinden dat we tijdswinst hebben, geld besparen en minder CO2 uitstoot teweeg brengen. Waar liggen de mogelijkheden en onmogelijkheden?

Voor productie design betekent Green Film Making bijvoorbeeld:

– Dat efficiënter werken ervoor zorgt dat ons budget zo optimaal mogelijk gebruikt wordt ín de film, en dat er minder verspild wordt, door hergebruik en upcycling van afvalmaterialen terwijl de creatieve output optimaal is.

– Dat de kennis en knowhow van de professionals van productie design al voorafgaand aan de productie kunnen worden ingezet, waardoor gebruik van duurzame materialen een vanzelfsprekende keuze wordt in de productie.

– Dat na afloop van de shoot (productie) decors en kostuums en andere materialen die op de set zijn gebruikt (door productie design zijn ingebracht) behouden worden voor hergebruik.

– Dat er vooraf wordt samengewerkt tussen production designer, cameraman, regisseur en VFX mensen, waardoor er een efficiënte keuze wordt gemaakt en er visueel veel vooraf duidelijk wordt voor alle departementen.

Dit, en nog veel meer, komt aan bod tijdens de workshop, waarin we meer te weten komen over hoe efficiëntie in geld, tijd en energie productie design kan optimaliseren waarbij creativiteit voorop staat.

Het uitgebreide programma van de workshop volgt eind februari. Maar je kunt 28 maart alvast blokken in je agenda. Aanwezig zijn? Geef je op via rsvp@greenfilmmaking.com

Bron: Green Film Making