Korte film: lijsttrekkers spreken over kunst en cultuur

In de maand januari heeft Kunsten ’92 gesprekken gevoerd met lijsttrekkers van een aantal politieke partijen, over hun persoonlijke beleving van kunst en cultuur.

Deze interviews zijn een initiatief van Kunsten’92LKCACJPJeugdcultuurfondsCultuurconnectie en Fonds voor Cultuurparticipatieen vonden plaats in het Mauritshuis (Den Haag). Wij hebben deze gefilmd. Bertien Minco (directeur Jeugdcultuurfonds Nederland) stelde de vragen.

In de gesprekken vertellen Sybrand Buma (CDA), Lodewijk Asscher (PvdA), Alexander Pechtold (D66), Emile Roemer (SP), Gert-Jan Segers (Christen Unie), Kathalijne Buitenweg (GroenLinks, nr 2 op de kandidatenlijst) en Thierry Baudet (Forum voor Democratie) op zeer persoonlijke wijze wat kunst en cultuur voor hen betekenen. Wat was hun meest indrukwekkende culturele ervaring? Hoe heeft deze hun blik op de maatschappij beïnvloed? Wat nemen zij daarvan mee in de politiek? Vragen gericht op de vertaling van deze ervaringen naar beleid, geld of politieke beloften zijn bewust niet gesteld. De persoon achter de lijsttrekker stond centraal.

BEKIJK EEN COMPILATIE HIER OP ONZE WEBSITE

Deze compilatie werd ook getoond tijdens het verkiezingsdebat ‘Beyond Elections’, dat Kunsten ’92 organiseerde tijdens het International Filmfestival Rotterdam (IFFR) op 1 februari 2017.

NRC Handelsblad van donderdag 2 februari 2017 besteedt aandacht aan de film(s) in een column door Daan van Lent. U kunt de COLUMN lezen.

De complete interviews per lijsttrekker worden voor half februari gepubliceerd.

Bron: Kunsten ’92