Researchlabs EYE gepresenteerd door nieuwe lichting kunstenaars

De Researchlabs in EYE geven ruimte aan de talentontwikkeling van een nieuwe lichting curatoren en kunstenaars. In de Researchlabs stellen studenten van tien kunstacademies en universiteiten een programma samen waarvoor ze gebruik konden maken van de EYE-collectie. De studenten kunnen er ook voor kiezen alleen eigen werk te presenteren. Van de films die ze in de collectie vonden zijn remixes gemaakt of programma’s samengesteld die te zien zijn op 28 februari en 16 mei in EYE on Art. Op die dagen reikt EYE samen met Heineken H41 ook een prijs uit voor de twee beste projecten. 
Researchlabs, op 28 februari en 16 mei in EYE, IJpromenade 1, Amsterdam, eyefilm.nl

Researchlabs is een onderdeel van EYE op Art, een wekelijks programma op het snijvlak van film en andere kunsten. Tijdens de Researchlabs presenteert een nieuwe generatie filmmakers en kunstenaars door de studenten samengestelde filmprogramma’s met nieuw werk, remixes van films uit de EYE-collectie of korte historische avantgarde-films uit de EYE-collectie. Researchlabs zijn niet gebonden aan een strikt format en zijn vaak een kruisbestuiving met andere kunstvormen zoals performances of beeldende kunst. Researchlabs bieden de mogelijkheid om onderzoek te doen in EYE’s collectie en geven zo ruimte aan de talentontwikkeling van een nieuwe lichting curatoren en kunstenaars.

In de Researchlabs presenteren studenten van vijf opleidingen ieder een programma van een uur. Het Researchlab van 28 februari is gewijd aan de projecten van de St. Joost Academie in Breda, de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, de faculteit Mediastudies van de Universiteit van Amsterdam, het Piet Zwart Instituut in Rotterdam en het Sandberg Instituut in Amsterdam. De voertaal is Engels.

Programma
28 februari:
14.30 -15.45 Rietveld Academie ‘Neuropower’
16.15-17.15 Master St. Joost ‘On Migration’
16.45-18.45 Sandberg Instituut ‘Para-Real: the Future is Present’
19.30-20.30 Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag ‘Trance and Moving Image’
21.00-23.00 Faculteit Mediastudies van de Universiteit van Amsterdam +  het Piet Zwart Instituut ‘Rise and Shine! This Must be Happiness’

16 mei:
Tussen 14.30 en 23.00: Master Filmacademie, Master UvA Preservation and Presentation of the Moving Image, Rijksuniversiteit Leiden: Curating Film and Video Course, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), VjAcademie Amsterdam

EYE on Art
EYE on Art verkent het raakvlak tussen film en beeldende kunst. Heineken verbindt zich aan EYE on Art met het nieuwe merk Heineken H41, een lagerbier gebrouwen met ‘wilde gist’ uit Patagonië. Op 28 februari en 16 mei reikt EYE samen met Heineken H41 een prijs uit voor de twee beste Researchlab-projecten.

Bron: EYE