Green Filmmaking Oproep Kraanwater Pilot 2017

Green Filmmaking gaat in 2017 in samenwerking met Join the Pipe en de Gemeente Amsterdam van start met een actie voor het gebruik van kraanwater op de set! Film en TV-producties kunnen worden gesponsord om deze duurzame en kostenbesparende innovatie in de catering uit te proberen. Doe mee!

Bekijk hier de promo: 200846229

Herkenbaar, deze knipoog op de set van “Game of Thrones”? Goed nieuws! Green Film Making en de Gemeente Amsterdam hebben elkaar gevonden in de wens om definitief van plastic wegwerpflesjes water af te komen. Amsterdam gaat in de toekomst eisen stellen aan evenementen en filmers in de stad, en wil hiermee de circulaire economie en een duurzame toekomst voor de bewoners van Amsterdam waarborgen.

Daarom geeft Green Filmmaking met hulp van Join the Pipe, een initiatief dat het drinken van kraanwater promoot, een voorzet om ook op film- en TV sets geen plastic flesjes water meer te gebruiken. Het idee is om op de set alleen nog maar kraanwater te gebruiken, door middel van watertappunten en navulbare kraanwaterflessen. Vele festivals, zoals Theaterfestival Parade, gingen ons al voor en dat kunnen wij ook met hulp van alle crewleden en een bevlogen cateraar. Om iedereen op weg te helpen is Join the Pipe bereid de komende maanden de herbruikbare flessen gesponsord te leveren aan film- en TV series.

Wat kan je doen als producent/uitvoerend producent? Geef je op via Green Film Making en je krijgt voor je hele crew en cast eenmalig een herbruikbare fles, waar je zelf de namen op schrijft. Ze kunnen geleverd worden met een klip, die te bevestigen is aan je riem. De cateraar moet positief staan tegenover deze werkwijze, want hij/zij wast na elke draaidag de flessen om en zet ze weer schoon en gevuld klaar op de volgende draaidag. Heb je geen kraanwater voorhanden op de set? Geen punt. Je kan gebruik maken van de eveneens gesponsorde Jerrycarry van Join the Pipe, die makkelijk verplaatsbaar is op de set en waar 2-3 gallons met kraanwater aan hangen. De crewleden vullen zelf hun fles tijdens de draaidag.

Deze werkwijze is naast goedkoper, ook efficiënt en duurzaam. Een heel prettige bijkomstigheid is dat we hiermee de hoeveelheid afval waanzinnig verminderen. Dat scheelt geld en tijd, met name voor de locatiemanagers. Wie na afloop van de shoot de overgebleven flessen verzamelt, kan deze tegen statiegeld inleveren bij Join the Pipe. Zij zorgen dat deze in Afrika op scholen gebruikt kunnen blijven voor de kinderen die zitten te springen om schoon drinkwater en ook daar niet het milieu willen vervuilen met weggooiflessen.

Inmiddels hebben al enkele cateraars proef gedraaid en zijn hun ervaringen positief. Daarom zal Green Film Making deze oproep nog verder verspreiden bij verschillende cateraars en hopen we de rest ook enthousiast te krijgen. Tegen de zomer willen we geen plastic weggooiflessen meer op de set te zien. Dus maak nu met de steun en hulp van Green Film Making, Join the Pipe en de Gemeente Amsterdam de switch!

Doe mee! Meld je film- of TV serie aan bij Green Film Making door een mail te sturen naar info@greenfilmmaking.com. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bron: Green Filmmaking