Gouden Film voor Brimstone

BRIMSTONE, de westernthriller van Martin Koolhoven, heeft de Gouden Film status bereikt. Meer dan 100.000 bezoekers zagen de film over Liz, een jonge vrouw wiens leven en dat van haar gezin op het spel komt te staan als een huiveringwekkende dominee in haar leven verschijnt, in de bioscoop. De Gouden Film wordt uitgereikt door het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Film Festival in samenwerking met L’OR ESPRESSO, hoofdsponsor van het Nederlands Film Festival.

De film met o.a. Dakota Fanning, Guy Pearce, Emilia Jones, Carice van Houten en Kit Harington is een duister verhaal dat zich afspeelt aan het einde van de 19e eeuw. Een spannende, gewelddadige en epische thriller over Liz, een jonge vrouw wiens leven en dat van haar gezin op het spel komt te staan als een huiveringwekkende dominee in haar leven verschijnt.

BRIMSTONE is geschreven en geregisseerd door Martin Koolhoven. De film is een productie van N279 Entertainment en X Filme Creative Pool in coproductie met New Sparta Films en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds en de Netherlands Film Production Incentive. BRIMSTONE wordt gedistribueerd door Paradiso Filmed Entertainment en is momenteel te zien in 97 Nederlandse bioscopen en filmtheaters.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens door Netwerk Scenarioschrijvers de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijver van de film: Martin Koolhoven.

Bron: NFF

BRIMSTONE is de tweede film die dit jaar de Gouden Film status behaalt.

Foto: Producent Els Vandevorst en regisseur Martin Koolhoven nemen de Gouden Film in ontvangst © Mischa Schoemaker