Meer dan 50.000 bezoekers voor film De kinderen van juf Kiet

“Met gemak de beste Nederlandse film van het jaar.”

De documentaire De kinderen van juf Kiet van regisseurs Petra en Peter Lataster heeft al meer dan 50.000 bezoekers getrokken. Na de première op IDFA is de film sinds 24 november te zien in de filmtheaters en via Filmthuis, de online zaal van het filmtheater.

Kiet is een juf die je ieder kind wenst. Ze is liefdevol en altijd rechtvaardig. Haar geduld is oneindig. Een jaar lang volgden de regisseurs juf Kiet en haar klas met nieuwe kinderen uit alle windstreken. Ze leert haar kinderen Nederlands lezen en schrijven, maar vooral ook hoe je met elkaar omgaat en samen problemen oplost. De kinderen van juf Kiet is nog steeds te zien in de filmtheaters en via Filmthuis. dekinderenvanjufkiet.nl

Over De kinderen van juf Kiet 
De kinderen in de klas van juf Kiet zijn nog maar pas in Nederland. Alles is nog nieuw en verwarrend. In het begin hebben ze over alles en niets ruzie. De liefdevolle, maar strenge hand van juf Kiet werkt helend. Ze leert haar kinderen niet alleen Nederlands lezen en schrijven, maar ook hoe je met elkaar omgaat en samen problemen oplost. Langzamerhand winnen de kinderen aan zelfvertrouwen.
Haya is in het begin fel en angstig tegelijk. Kiet helpt haar om haar zachte kanten te ontdekken. Leanne is eerst nog eenzaam en stilletjes. Na een paar maanden kan ze hardop in het Nederlands zeggen dat ze verliefd is op Branche. Jorj lijdt aan slapeloosheid en is onhandelbaar, maar dankzij de vasthoudendheid van Kiet ontdekt hij de lol van het leren.

Pers over De kinderen van juf Kiet

***** De Volkskrant “Een parel van een documentaire: subtiel maar krachtig en met een feilloos gevoel voor wat er in hoofden van gevluchte kinderen kan omgaan.”

***** NRC “Prachtig observerende documentaire die Être et avoir in sommige opzichten overtreft”.

***** Parool “Je kunt niet anders dan respect hebben voor Kiet, die zich warm opstelt en interesse toont voor de geschiedenis van haar leerlingen, maar gelukkig nergens in medelijden vervalt.”

***** Trouw “Alles wat u hebt gehoord over ‘De Kinderen van Juf Kiet’ is waar.” en “Het is met gemak de beste Nederlandse film van het jaar.”

**** Telegraaf “De kinderen van Juf Kiet grijpt aan door z’n schijnbare eenvoud, door de manier waarop bepaalde leerlingen een onbedoeld doorkijkje bieden naar hun bewogen verleden, maar ook door hun veerkracht, hun grapjes, hun rebelsheid en hun hang naar verbinding. Haya, Leanne, Jorj en Branch en al die anderen veroveren daarmee onherroepelijk een plekje in je hart. Samen met hun geweldige juf.

**** AD/ De persgroep “De lievelingsjuf die iedereen wel voor de klas wil hebben”

***** Filmkrant “De kinderen van juf Kiet is alles wat het moet zijn: een prachtig, filmisch document van een nauwkeurig geobserveerde verandering in het leven van nog hele kleine mensen die vaak veel te grote dingen hebben meegemaakt.”

Screen: “The Latasters rarely put a foot wrong – from their static opening shot in the town of Hapert to the final frames of Miss Kiet in her classroom, this is a beautifully-judged piece.”

**** The Guardian “Miss Kiet is A lovely film”

Credits 
Een film van Petra Lataster-Czisch & Peter Lataster
Camera: Peter Lataster
Geluid: Gertjan Miedema
Montage: Mario Steenbergen
Geluidsnabewerking: Hugo Dijkstal
Impact producer: Amis Boersma en Miriam van Oort
Uitvoerend producent: Marty de Jong
Distributie: Mokum Filmdistributie
Boekingen: Cinema Delicatessen
Marketing en PR: Herrie Film & TV

©2016 L&F Producties / KRO-NCRV