Apple Music gaat eigen series aanbieden

Apple wil voor het eind van het jaar eigen series gaan aanbieden via zijn streamingdienst Apple Music. De techgigant zou gesprekken voeren met producers over het aankopen van originele content.

Dat schrijft The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Naast series zouden er zelfs gesprekken worden gevoerd over films, maar die gesprekken verkeren volgens de bronnen nog in een priller stadium.

Tik voor Spotify
Met de stap zou Apple Music een gevoelige tik kunnen uitdelen aan de grote concurrent Spotify. De twee muziekstreamingdiensten ontlopen elkaar qua aanbod nu niet veel, waardoor een extraatje in het aanbod gebruikers al snel kan doen kiezen voor de concurrent.

Apple Music zal volgens de berichten zijn pijlen niet direct richten op grote aanbieders van videostreaming als Netflix, HBO of Amazon Prime, omdat het aanbod gering zal zijn.

Niet helemaal nieuw
Helemaal nieuw is videostreaming bij ‘s werelds meest waardevolle beursgenoteerde bedrijf trouwens ook weer niet. Apple TV biedt al een aantal documentaires en shows aan die muziek-gerelateerd zijn. Ook wordt er gewerkt aan een semi-autobiografische serie met Dr. Dre.

Bron: RTL Nieuws