Hoofdredacteur TV VPRO Karen de Bok onverwachts overleden

Hoofdredacteur televisie van de VPRO Karen de Bok is overleden, meldt de VPRO. De omroep kreeg donderdag het bericht te horen van haar man dat Karen een uitweg heeft gekozen uit een depressie die haar zwaar raakte.

Binnen de VPRO heerst grote verslagenheid na dit tragische en onverwachte nieuws. ‘Karen de Bok droeg de VPRO in haar hart en met haar verliest de omroep een geliefde collega en een bijzondere vrouw.’

Toen Karen 2008 hoofdredacteur televisie werd werkte ze al 24 jaar voor de VPRO als programmamaker en eindredacteur. Zij begon haar loopbaan bij de NOS en RTV Rijnmond, waarna zij in 1984 verslaggever werd voor het legendarische VPRO radioprogramma Het Gebouw. Later breidde zij haar werkzaamheden uit naar live gesprekken en marathoninterviews. Daarnaast voerde ze de eindredactie over radioprogramma’s als Michelangelo en VPRO aan de Amstel.

In 1997 verlegde zij haar activiteiten naar televisie, waar zij als programmamaker onder meer tekende voor het filmprogramma Stardust, VPRO Thema-avonden en verscheidene documentaires voor Tegenlicht. Karen was eindredacteur van Zomergasten met Adriaan van Dis en Wintergasten. In 2007 was zij projectleider van de themaweek over democratie Wij zijn de baas. Meer bij de VPRO

In juli vorig jaar had Villamedia nog een interview met haar over haar weerstand tegen een fusie met andere omroepen en de toekomst van de meest eigenzinnige omroep van Nederland.

Bron: Villamedia