Kijk een film, maak een boek in de DRUKKERIJ VAN ALLES (2-12 jaar)

In de voorjaarsvakantie zien kinderen in EYE grappige filmpjes uit de collectie en kunnen ze aan de slag in de ‘Drukkerij van Alles’, met de films nog in het achterhoofd. Kom stempelen, rollen, stansen, plakken en binden en maak van bewegend beeld je eigen boek of strip!

20 t/m 26 februari: Drukkerij van Alles, EYE Filmmuseum, Cinema 4, gedurende de hele dag. Het programma is uitgesplitst naar de leeftijdsgroepen 2+, 4+, 6+ en 7+, eyefilm.nl/kids

Mooie plaatjes en verhalen
De drukkerij is voor groot & klein. Kinderen gaan er lekker aan de slag met stempels, een pers, houten pennen, rollers en stansen. Ze laten vellen papier drogen en leren hoe je kunt binden, nieten of een flipboekje kunt maken. Maar eerst kijken ze grappige korte films uit de collectie van het filmmuseum. Over een hond die beste maatjes wordt met z’n eigen staart, over de jongen van karton, die met z’n vriend het lieveheersbeestje de gekste avonturen beleeft… Kijkend en spelend ontdekken de kinderen hoe je filmbeelden kunt gebruiken om je eigen fantasie te prikkelen.

Met o.a. My Happy End (Milan Vitanov, DE 2007 5’),  The Cardboard Boy (José Miguel Ribeiro, PO 2010 5’),  The Kiosk (Anete Melece, CH 2013 7’) en Zeezucht (Marlies van der Wel, NL 2015 11’).

Leeftijd en toegangsprijs
Drukkerij van Alles is er voor vier leeftijdsgroepen: 2+, 4+, 6+ en 7+

Het programma bestaat uit een filmvertoning (30’) en het werk in de drukkerij (30’).

Ouder/begeleider € 5,- (online). Kind € 10,- (online).

Kinderen kunnen op de dag zelf niet alleen na afloop maar ook voorafgaand aan de filmvoorstelling de drukkerij bezoeken

Drukkerij van Alles is tot stand gekomen in samenwerking met De Taartrovers.

Bron: EYE