Afwikkeling Mediafonds aangekondigd

Na 28 jaar heeft het Mediafonds per 1 januari 2017 zijn reguliere activiteiten beëindigd. In de eerste maanden van 2017 worden alle nog lopende projecten afgewikkeld.

De archieven worden overgedragen aan het Nationaal Archief. Daarnaast zijn straks bij Beeld en Geluid veel documenten en andere materialen te vinden die samen een goed beeld geven van de betekenis die het Mediafonds heeft gehad voor de mediasector, de publieke omroep in het bijzonder. Bij Beeld en Geluid zijn ook gesubsidieerde programma’s opgeslagen.

Het kantoor van het Mediafonds wordt in de laatste week van maart gesloten. Tot dan blijft het fonds telefonisch bereikbaar via 020 623 3901, maar soms zal er een antwoordapparaat aanstaan. Mails kunnen worden gestuurd naar info@mediafonds.nl en worden in beginsel binnen twee werkdagen beantwoord.

In elk geval blijft het Mediafonds via bovenstaand mailadres toegankelijk zolang de website (deze website) online blijft.

Voor nieuwe subsidies verwijzen we u naar het NPO Fonds dat een belangrijk deel van de regelingen heeft overgenomen: npofonds@npo.nl.

Bron: Mediafonds