Distributeurs Lumière en Cinemien sluiten overeenkomst

Filmdistributeur Cinemien neemt alle zaken over met betrekking tot de bioscoopdistributie van de films van Lumière. Daarover hebben Lumière Publishing en ABC Theatrical Distribution/Cinemien overeenstemming bereikt. De afspraken gaan per direct in.

De reeds gemaakte afspraken over boekingen en condities van films van Lumière die momenteel in de Nederlandse filmtheaters draaien, zoals Mal de Pierres met Marion Cotillard, blijven intact, aldus Lumière. Bioscopen en filmtheaters kunnen voor zaken met betrekking tot sales van Lumière-films terecht bij Annemiek de Jong van Cinemien. Voor pers en marketing is Vivian Zandkuijl bij Cinemien de contactpersoon.

De afspraken tussen de twee distributeurs komen voort uit het feit dat Lumière zich genoodzaakt zag in 2016 een forse reorganisatie door te voeren. Als gevolg hiervan moest afscheid worden genomen van diverse werknemers. Door een overeenkomst te sluiten met Cinemien zorgen de eigenaren van Lumière ervoor dat de films waar zij de bioscooprechten van hebben beschikbaar blijven voor de Nederlandse markt.

De distributeur blijft doorgaan met de andere activiteiten, zoals de distributie van tv-series, de productie van films en tv-series en de bioscoopexploitatie in België.

Bron: Holland Film Nieuws