Word jurylid op het IFFR – Meld je aan voor de publieksjury van VPRO Cinema

In de VPRO Big Screen Competition beslist een publieksjury welke IFFR-film aan een groot publiek wordt aangeboden. Meld je nu aan als jurylid en bekijk en beoordeel alle genomineerde films op IFFR 2017!

VPRO Big Screen Competition
In de VPRO Big Screen Competition worden acht nieuwe films geselecteerd die hun internationale première beleven tijdens het IFFR. De winnende film wordt in de Nederlandse bioscopen uitgebracht, aangekocht door de VPRO en uitgezonden op NPO2. Daarnaast is aan de award een geldprijs van €30.000 verbonden.

Wie deze prijs wint, wordt bepaald door de publieksjury van de VPRO Big Screen Competition!

Ben je een filmliefhebber (maar niet op professionele basis) en ouder dan 18, heb je een kritisch en geduldig oog en ben je beschikbaar tussen donderdag 26 januari en vrijdag 3 februari? Meld je dan nu aan voor één van de vijf plekken in deze unieke publieksjury. Aanmelden kan tot 31 december, en rond 6 januari wordt bekend gemaakt wie er in de jury zitten. De VPRO Big Screen Award wordt uitgereikt op vrijdag 3 februari 2017. Aanmelden: https://iffr.com/nl/over-iffr/awards/the-big-screen-award/aanmelden-vpro-big-screen-award-jury.

De jury: takenpakket en beschikbaarheid
Voor IFFR 2017 zijn we op zoek naar gepassioneerde juryleden voor de VPRO Big Screen Award. Deze leden zullen gedurende de eerste week van het festival (donderdag 26 januari t/m woensdag 1 februari) acht festivalfilms bekijken. Vóór donderdagmiddag 2 februari voert de jury overleg en vrijdagavond 3 februari is zij aanwezig bij de uitreiking van de Award. Een ruime beschikbaarheid gedurende het festival wordt daarom gevraagd.

In ruil voor je jurywerkzaamheden ontvang je van het IFFR een speciale festivalpas waarmee je tickets kunt halen voor alle reguliere filmvoorstellingen. Ook ben je welkom op de beroemde afterparties van het festival. Daarnaast krijg je begeleiding bij de werkzaamheden en lunch je mee met filmprogrammeur Bianca Taal, waardoor je een uniek inkijkje krijgt in de internationale filmwereld.

Bron: VPRO