EIGENZINNIGE SELECTIE BIJ KORTE FILM TRAJECT

Op de kortste dag van het jaar maakt De Ontmoeting (het financieringstraject voor nieuwe filmmakers) de selectie van de tweede editie bekend. Uit de inzendingen hebben realisatiepartners Submarine Channel, BosBros, VPRO Dorst en BNNVARA vier plannen geselecteerd. De films zullen in het najaar van 2017 in première gaan. Tijdens de eerste editie werden de films geselecteerd voor het Nederlands Film Festival en beleefden ze hier hun première.

De geselecteerde projecten zijn WORD! van Amos Mulder (onder begeleiding van Submarine Channel), CREDO van Maurice de Bruijne (VPRO Dorst), IK KAN VLIEGEN van Ruwan Heggelman (BosBros) en NETFLIX EN CHILL van Michael Middelkoop (BNNVARA). Projectleider van De Ontmoeting Sacha Gertsik: “Ook bij deze tweede editie waren we overdonderd door de kwaliteit van de inzendingen. Het was dan ook geen gemakkelijke klus voor onze partners om een keuze te maken. Naast de twee genrefilms (IK KAN VLIEGEN en NETFLIX EN CHILL), krijgt met WORD! en CREDO ook experiment weer ruimte binnen De Ontmoeting. We zijn blij met de selectie en de verscheidenheid hiervan en kijken uit naar het resultaat.”

Remco van Vlaanderen (Submarine Channel): “Word! wordt een visueel essay over (film)taal. In een tijd waarin veel mensen lijken te roepen en te schreeuwen pleit Amos Mulder voor meer nuance en zelfrelativering. Die missie sprak ons aan. En daarnaast zijn we grote fan van de gelaagde, bijna dadaïstische beeldtaal van Amos – een maker die wat ons betreft veel meer aandacht verdient.”

Burny Bos (BosBros): “Het script van IK KAN VLIEGEN bezorgde mij onmiddellijk een glimlach op mijn gezicht. Deze film wilde ik zien.”

Ruby Deelen (VPRO Dorst): “Credo wordt een korte film die gaat over de ontnuchtering en het grensgebied tussen fantasie en werkelijkheid. We hebben veel zin om samen met regisseur Maurice de Bruijne zijn plan en visie verder te ontwikkelen. Wij hebben gekozen voor zijn plan vanwege de eigenzinnigheid en de eigen signatuur van de maker en zijn team.”

Sebastiaan Leeman (BNNVARA): “Netflix & Chill is een originele film met een verrassende wending. Het speelt op een verfrissende manier in op de hedendaagse mediacultuur en de impact hiervan op de relaties van jongeren. Ik kijk heel erg uit naar de realisatie van deze eerste fictiefilm van Michael.”

De Ontmoeting werd in 2015 geïnitieerd door crowdfunding platform CineCrowd en beroepsvereniging voor nieuwe film en televisiemakers VERS. De eerste editie werd mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Middels een serie films van maximaal zes minuten geeft De Ontmoeting nieuwe makers de kans om met de hulp van gevestigde partijen uit de film -en televisie industrie hun film te maken. In samenwerking met partners ondersteunt De Ontmoeting filmmakers tevens in het distributietraject. Zo krijgt Nederlands filmtalent meer publiek. Op zijn beurt krijgt het publiek meer nieuwe verhalen van eigenzinnige vertellers. Kijk voor meer informatie op ditisdeontmoeting.nl.

Bron: De Ontmoeting