Cinekid en VPRO Cinema presenteren CinekidKlappers

De Top 100 van beste films die je als kind gezien moet hebben!

Cinekid en VPRO Cinema presenteren de CinekidKlappers van 2016: een herziende Top 100 van de beste jeugdfilms allertijden! De lijst is samengesteld door een brede commissie van deskundigen. Het zijn films van vroeger en nu, van een hoge kwaliteit, voor verschillende leeftijden en met verschillende thema’s.

De lijst van 2016 is opgepoetst en geüpdatet. Zo debuteerden er 30 verse titels, waarbij andere films het veld moesten ruimen. De Top 100 staat boordevol onvergetelijke klassiekers, met als oudste titel The Kid uit 1921. Nieuwe releases vind je ook terug: animatieparel Mijn naam is Courgette draaide in het najaar van 2016 nog in de bioscopen. De meeste films zijn van Nederlandse makelij (27), gevolgd door de Verenigde Staten (25). CinekidKlappers vertegenwoordigt in totaal ruim twintig landen.

Waarom CinekidKlappers
Het aanbod aan films is vandaag de dag enorm; voor ouders en docenten is het niet altijd makkelijk een keuze te maken welke film geschikt is voor hun kinderen. De Kijkwijzer geeft waarschuwingen over wat niet geschikt is voor bepaalde leeftijden. CinekidKlappers geeft aan wat juist wél geschikt is en welke films je als kind absoluut gezien moet hebben.

Commissie 2016
De Top 100 is uiterst zorgvuldig samengesteld door een commissie van deskundigen, bestaande uit: Bea Appels van Twin Film, Zapp programma-aankoper Els Kuiper, Greet Stevens van MOOOV, Tibor Dekker van VPRO Cinema, kinderfilmproducent Sabine Veenendaal, Cinekid directeur Sannette Naeyé , Merel Gilsing van EYE Educatie en Signe Zeilich Jensen, filmconsulent speelfilm van Film Fonds.

Bekijk de hele lijst
De Top 100 is terug te vinden op de website van Cinekid. De lijst is gerangschikt op alfabetische volgorde. Iedere titel is voorzien van een leeftijdscategorie en de mogelijkheid om de film te kopen en/of te streamen. Klik hier voor het hele overzicht

Bron: Cinekid