Amazon brengt film- en tv-streamingdienst naar Nederland

Amazon maakt zijn videostreamingdienst Prime Video vanaf woensdag wereldwijd beschikbaar. Nederlanders kunnen de dienst de eerste zes maanden voor 2,99 euro per maand gebruiken. Na een proefperiode van zes maanden gaan leden 5,99 euro per maand betalen, maakt Amazon woensdag bekend.

Beschikbaar zijn onder meer The Grand Tour, de nieuwe autoserie van Top Gear-maker Jeremy Clarkson, en eigen Amazon-series als The Man In The High Castle en Transparent.

Ook is er een breed aanbod aan films en tv-series die niet door Amazon zelf zijn gemaakt, zoals SeinfeldCommunity, de Fast & Furious-serie en Bridesmaids. Voor een deel van het aanbod zijn Nederlandse ondertitels beschikbaar, maar niet voor alle titels.

De streamingdienst is beschikbaar op het web, op Android en iOS, en op verschillende smart tv’s. Op mobiele apparaten kunnen films en series offline worden opgeslagen, zodat ze bekeken kunnen worden als de gebruiker geen internetverbinding heeft. De Chromecast en Apple TV worden door Amazon niet ondersteund.

Netflix
Na Netflix wordt Amazon de tweede streamingdienst die wereldwijd beschikbaar is. De twee bedrijven hebben allebei grote budgetten voor eigen producties.

Het is onduidelijk hoeveel mensen de streamingdienst van Amazon nu al gebruiken. In veel landen wordt de streamingdienst gebundeld met Prime, de dienst van Amazon die gratis snelle bezorging aanbiedt. Het aantal Prime-abonnees is niet bekend, maar wordt door analisten op rond de 70 miljoen geschat.

In Nederland is het bredere Prime-abonnement niet beschikbaar. In het derde kwartaal hadden wereldwijd 86,7 miljoen mensen een Netflix-abonnement.

Bron: NU.nl