Floor van Spaendonck nieuwe Directeur Cinekid

Met ingang van 1 februari 2017 wordt Floor van Spaendonck aangesteld als Directeur van Stichting Cinekid. Ze neemt het stokje over van Sannette Naeyé die, na twintig trouwe jaren, heeft besloten Cinekid te verlaten om te focussen op nieuwe projecten.

Floor van Spaendonck heeft een brede achtergrond in de culturele sector en is op dit moment Hoofd Beleid van het Nieuwe Instituut in Rotterdam. Van Spaendonck is behalve een ervaren bestuurder een expert in de digitale cultuur met een educatie-achtergrond. In de periode 2008-2012 was zij directeur van het Virtueel Platform en bij Het Nieuwe Instituut was zij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de beleidskaders. Onder haar leiding zijn vele succesvolle internationale en regionale programma’s tot stand gekomen alsmede het agentschap voor architectuur, design en digitale cultuur, het internationale en regionale programma voor en door professionals.

Ze is een goede bekende van Cinekid vanuit de betrokkenheid bij het MediaLab en de Professionals programma’s waar zij diverse activiteiten ontwikkelde.

Met de aanstelling van Floor van Spaendonck verwacht Cinekid haar merkidentiteit voor kwalitatief hoogwaardige media voor kinderen te versterken en te verbreden: “Floor heeft een belangrijke staat van dienst als het gaat om het kunnen agenderen en uitdragen van het maatschappelijk belang van mediacultuur. Daarbij heeft ze een groot netwerk en is ze goed in staat verbindingen te leggen met andere spelers in het veld. We zijn heel blij dat ze deze ervaring nu voor Cinekid gaat inzetten”.

Onder leiding van Naeyé groeide Cinekid uit tot een krachtig instituut dat niet meer is weg te denken uit het (inter)nationale culturele en educatieve landschap. Ruim 80.000 kinderen en hun begeleiders komen jaarlijks in aanraking met kwaliteitsmedia op het Cinekid Festival en de satellietfestivals Cinekid op Locatie in ca. 35 steden door heel Nederland, tijdens educatieprogramma’s voor schoolklassen, via Cinekid AppLab en door middel van vele andere projecten van stichting Cinekid. Ze besefte in de jaren negentig al hoe bepalend nieuwe media zou gaan worden voor de ontwikkeling van een kind. Ze initieerde een nieuwe media afdeling en zette het MediaLab op, wat met 1.200 m2 en ruim vijftig interactieve installaties, workshops en games de grootste digitale speeltuin van Europa is geworden. Voor haar verdiensten ontving Naeyé in 2011 onder andere de Lifetime Achievement Award van CIFEJ, de Wereld Jeugdfilm Organisatie.

‘Ik heb er alle vertrouwen in dat Cinekid en Floor samen een sterk pact vormen. Floor is goed thuis in de vele nieuwe wegen van media en film. En belangrijker nog, paart degelijk beleid aan een goede intuïtie voor kwaliteit en de notie waar heen te gaan. Cinekid zal voorhoede moeten blijven en is daarbij in goede handen bij Floor’, Aldus Naeyé.

Bron: Cinekid