CineTalks #2 – The age of the refugee: filmmakers over de vluchtelingencrisis

In deze roerige tijden zien we dat steeds meer filmmakers inspelen op de actualiteit en, meer specifiek, films maken over de vluchtelingencrisis. CineTalks staat op 14 december daarom geheel in het teken van de vluchtelingencrisis. Met welke intentie maken filmmakers films over dit onderwerp? Wat kunnen dergelijke films betekenen? En wat proberen filmmakers hiermee te bewerkstelligen?

We spreken onder andere met regisseur Dennis Overeem. Hij initieerde samen met Dewi Reijs The Buddy Film Project. Binnen dit project maken gevluchte filmprofessionals samen met Nederlandse filmprofessionals een speelfilm. Ook vertonen we een van de 360 graden video’s van Brandpunt. Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen legt op deze manier de situatie in o.a. Mosul en Griekenland vast. Met conceptontwikkelaar Ali Haselhoef gaan we in gesprek over de keuze voor deze video’s.

CineTalks is elke tweede woensdag van de maand en vindt plaats in VondelCS. De presentatie is in handen van Mirjam van Ansem. De avonden starten om 20.00 uur. Kaartjes kosten €5,- (inclusief consumptie!) en kunnen vooraf gekocht worden via Eventbrite: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-the-age-of-the-refugee-filmmakers-over-de-vluchtelingencrisis-29785427014. De volgende CineTalks zijn op 11 januari, 8 februari, 8 maart en 12 april.

Bron: CineCrowd