MovieZone lanceert nieuwe YouTube-serie met Pip Pellens en Niek Roozen

MovieZone Filmlab: première 17 december, online vanaf donderdag 22 december

MovieZone lanceert een nieuwe, wekelijkse YouTube-serie: MovieZone Filmlab. MovieZone is onderdeel van EYE en biedt jongeren de mogelijkheid om hun interesse in film te ontdekken en verder te ontwikkelen. In de serie wordt de kijker wegwijs gemaakt in de wereld van film. Presentoren Pip Pellens en Niek Roozen halen elke week bekende filmprofessionals naar hun studio of brengen op locatie het geleerde in de praktijk.

Het wekelijkse filmmagazine vertelt ook welke films je absoluut gezien móet hebben en helpt aanstormend talent een handje op weg bij het maken van hun eigen film. Jonge filmmakers, vloggers en reporters zijn zelf ook verantwoordelijk voor een aantal items. Woody Wonder, die vanuit een Brabantse studio de hele internet- en filmwereld verovert, levert ook een vaste bijdrage.

Het 23-jarige multi-talent Pip Pellens is zowel voor de camera als op de (musical)planken in haar element. Ze speelde onder meer in GTST, de dramaserie Keyzer & de Boer Advocaten en films als De Verbouwing en Verliefd op Ibiza. Pip won de Televizier Talent Award 2016 en is nu te zien als jurylid in de talentenjacht The Next Boy/Girl Band op SBS 6. Haar Filmlab-medepresentator Niek Roozen is 20 jaar en naast acteur (in o.a. AVROTROS-jeugdserie Brugklas en de speelfilm Renesse) ook een populaire vlogger die op zijn eigen YouTube-kanaal vertelt over zijn acteerpassie en zijn volgers meeneemt op weg naar zijn grote droom: het winnen van een Gouden Kalf.

De eerste twee afleveringen van MovieZone Filmlab gaan in première op de MovieZone Talent Day, zaterdag 17 december in EYE. Vanaf 22 december is er elke donderdag een nieuwe aflevering te bekijken, op het MovieZone YouTube-kanaal én op moviezone.nl. Op de site verschijnen ook artikelen en items die dieper ingaan op de in de serie behandelde onderwerpen.

Filmlab is de derde YouTube-serie van MovieZone in samenwerking met NewBeTV. De voorgangers (de met een Emmy genomineerde serie Max & Billy’s Drill Machine Girl en Bardo’s Filmgebeuren) werden op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling bekroond met de Innovatie Award.

MovieZone Filmlab is een initiatief van EYE en in samenwerking met producent NewBeTV ontwikkeld.

Bron: EYE