VERS viert twintigjarig bestaan met VERStival

VERS pakt groots uit met filmfestival tijdens jubileumjaar

VERS, de grootste vereniging voor nieuwe film- en televisiemakers, viert haar twintig jarig jubileum met een bijzonder filmfestival op zaterdag 17 december in VondelCS in Amsterdam. “Als vereniging voor nieuwe beeldmakers kijken wij meestal vooruit, maar dit is een mooi moment om ook eens even terug te kijken”,  aldus voorzitters Jeroen Horrevorts en Robbert Vos.

Tijdens het ‘VERSTIVAL’ kunnen de bezoekers lezingen bijwonen, workshops bezoeken en uiteraard een hoop korte films bekijken. Naast de genomineerde films voor de VERS Awards, de prijs voor Nederlands filmtalent, worden er ook eerder gemaakte korte films van prominente filmmakers getoond. “Het festival biedt voor iedereen iets interessants; van filmliefhebber tot makers, van doorgewinterde regisseur tot filmstudent”, aldus Huibert van Wijk, organisator.

Het VERSTIVAL vindt dit jaar plaats in VondelCS, een initiatief van AVROTROS in het voormalige filmmuseum in het Vondelpark in Amsterdam. VondelCS richt zich op media, cultuur en opinie met een speciale aandacht voor innovatie en talentontwikkeling. “Sinds begin dit jaar is VERS gevestigd in VondelCS. Net als VERS probeert VondelCS jong talent te prikkelen en te faciliteren. Door onze samenwerking kunnen we nog meer kansen bieden voor onze leden en nieuwe makers”, aldus Vos.

Het festival eindigt met een groots feest en de bekendmaking van de winnaars van de VERS Awards. Een kritische jury bepaalt wie 15.000,- euro prijzengeld in de wacht sleept. Naast de publieksprijs en de grote juryprijs die er jaarlijks te winnen vallen, presenteert VERS in samenwerking met Filmmore en Cam-A-Lot voor het eerst ook de cinematografie en montage prijzen t.w.v. 5000 euro. De jury zal o.a. bestaan uit VERS oprichters Marc Bary, Bert Pot en Juul Bovenberg.

Tijd:
Zaterdag 17 dec. 2016, 12:00 – 03:00

Lokatie:
Vondel CS
Vondelpark 3
1071 AA Amsterdam

Kaarten voor het festival zijn te bestellen via:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-verstival-20-jarig-jubileum-versnftvm-29559416009

Het VERSTIVAL wordt mede mogelijk gemaakt door VondelCS, het Nederlands Filmfonds, VEVAM, Cam-A-Lot en Filmmore.

www.versfilmentv.nl