Nederlands Filmfestival start maandelijks met voorpremières

Het Nederlands Filmfestival gaat maandelijks een voorpremière van een Nederlandse film tonen in het Louis Hartloopercomplex. De film Waterboys van de Utrechtse regisseur Robert Jan trapt de reeks zaterdagavond af. Westdijk regisseerde eerder Phileine zegt sorry en De Eetclub.

Waterboys gaat over de relatie tussen vader en zoon. Wanneer de kinderlijke vader (Leopold Witte) en zijn serieuze zoon (Tim Linde) tegelijkertijd verlaten worden door hun partner, zijn zij op elkaar aangewezen. In een reis door Schotland voor het nieuwe boek van de vader leren de tegenpolen elkaar beter kennen.

TRAGISCH
“Het tragische van vaders is dat ze altijd denken dat ze vlot zijn, maar het blijven natuurlijk gewoon oude lullen. Als je een wat serieuzere zoon bent zoals Tim Linde in Waterboys is, ontstaat er al snel een conflict tussen twee zulke verschillende personen “, zegt Robert Jan Westdijk.

Bij de voorpremière is Westdijk samen met hoofdrolspeler Leopold Witte ook aanwezig. Na afloop kunnen bezoekers vragen stellen. De regisseur kijkt daar erg naar uit. “Ik vind het altijd ontzettend leuk om te zien wat de film met het publiek doet. Je krijgt rechtstreeks te zien of je film aanslaat en wat het verhaal losmaakt bij de kijker.”

UTRECHT
Westdijk woont zelf in Utrecht en vindt het idee van een maandelijkse première erg leuk. “Ik ben een groot voorstander om dit soort dingen in Utrecht te doen. De stad heeft een echte filmcultuur. Er zijn hier zoveel mensen die van films houden, dus ik denk dat dit echt een fantastische plek hiervoor is.”

Bron: RTV Utrecht