De eerste Tiger Teaser onthult een film voor IFFR 2017

We stevenen met hoge snelheid af op Planet IFFR. Major Tiger legt elke week contact met ground control om verslag te doen van wat hij door zijn telescoop ziet. Vandaag is de aftrap van de Tiger Teaser Thursdays: elke week een tipje van de sluier van het programma van IFFR 2017. We beginnen met een film die hoog op ieders verlanglijstje stond, van zowel programmeurs als trouwe festivalbezoekers. Want soms wéét je gewoon dat een film groots gaat worden.

Met trots kondigt IFFR de film American Honey én de komst van filmmaker Andrea Arnold aan.

“Gaat iemand je missen?” “Niet echt.” “Goed. Je bent aangenomen.” Zo begint de carrière van tiener Star (indringend debuut van Sasha Lane), die als colporteur van tijdschriften haar woonplaats verlaat om zich bij een groepje ongeregeld aan te sluiten. Blowend, zingend, vrijend, stelend, ruziënd en vechtend trekken de (grotendeels door amateurs gespeelde) jongeren in een busje door de Verenigde Staten.

American Honey gaat zoals elke roadmovie over een innerlijke reis (waarbij Star valt voor haar flirterige collega Jake, gespeeld door Shia LaBeouf) en schetst ondertussen een zelden gezien beeld van jongeren die aan de onderkant van de Amerikaanse maatschappij hun weg zoeken. Een deprimerende blik op de Amerikaanse economie, maar een optimistische kijk op de kracht van jongeren.

American Honey is één van de Limelight-titels van komende festivaleditie. Limelight is een onderdeel van de sectie Voices: films die zich onderscheiden door hun uitgesproken kijk op de wereld waarin we leven. In Limelight werkt IFFR samen met Nederlandse distributeurs om het uitbrengen van een selectie van ongeveer dertig films verder te ondersteunen. Op IFFR zie je deze grote, aansprekende films als eerste. Dé kans om een coming attraction al vóór de grote massa te zien. American Honey is er daar één van.

Bron: IFFR