Shortcutz teams-up met de Nederlandse filmplatformen om het publiek zijn favoriet te laten kiezen

Welke korte film van nieuw Nederlands filmtalent is de favoriet van het Nederlandse publiek? Welke korte film krijgt de Audience Award? Shortcutz Amsterdam trekt het land door met haar officiële selectie van 2016, de 7 genomineerde films voor de Annual Awards in het EYE Filmmuseum. De prachtige locatie waar tevens ook de Audience Award bekend gemaakt zal worden op 23 januari 2017.

Voor de eerste keer werkt Shortcutz Amsterdam intensief samen met de verschillende filmplatformen uit de provincies om de Audience Award te organiseren. De samenwerking bestaat uit Film Platform Rotterdam (Zuid-Holland), Gewoon Reservoir Dogs Maken (Friesland), Cavak (Zeeland), Arnhems Doek (Gelderland), Broet Basement (Noord-Brabant), Shortcutz Amsterdam (Noord-Holland) en de bioscoop met gevoel voor nieuw filmtalent Louis Hartlooper in Utrecht.

Het is een enorme eer om samen met de verschillende platformen uit het hele land de filmcommunities, filmmakers en filmfanaten te vragen naar hun favoriete film. Het is meteen een goede mogelijkheid om samenwerkingen op te zetten en zo de talenvolle Nederlandse filmmakers te helpen hun dromen na te jagen en de hele filmindustrie in Nederland samen naar een hoger plan te trekken”
– Alexa Rodrigues, Shortcutz Amsterdam Producent en Host.

Met groot genoegen presenteren wij hierbij de 7 genomineerde korte films: de documentaire over straatfotograaf Jimmy on the Run geregisseerd door Wytse Koetse, de “twisted” animatiefilm Bingo! van Patrick Schoenmaker, de korte dans film Platform 13 door Camiel Zwart, de donkere animatie Ticking Away door Michael Sewnarain, een documentaire over de eerste uren van een Syrische vluchteling in Nederland Exist door Klaas Arie Westland, Laura Hermanides’ debuutfilm en fictiefilm Nymphet en de debuutfilm van Diëgo Nurse, Beautiful Woman, een documentaire en animatie over Beyong een Surinaamse transgender vrouw.

Deze 7 genomineerde films zijn geselecteerd door het jury team van Shortcutz Amsterdam met acteur Rutger Hauer (Blade Runner); producent Jan Harlan (The Shining); acteur Tygo Gernandt (Van God Los); regisseur Roel Reiné (Michiel de Ruyter); actrice Ariane Schluter (Lucia de B.); regisseur Eddy Terstall (Simon); producent Jeroen Koolbergen (Een echte Vermeer), producent Jan Doense aka Mr. Horror, acteur Vincent van Ommen, producent Harmen Jalvingh (Becoming Zlatan), Nederlands Film Festival programmeur Claire van Daal, EYE senior programmeur & hoofd aankopen René Wolf, en straatartiest Laser 3.14.

Van Friesland tot Zeeland werkt Shortcutz Amsterdam samen met de lokale filmplatformen en filmhuizen. Het programma is als volgt:

  • 6 december: Louis Hartlooper Complex in Utrecht (Organisatie: Louis Hartlooper Complex, Utrecht)
  • 12 december: Lantarenvenster in Rotterdam (Organisatie: Film Platform Rotterdam, Zuid-Holland)
  • 14 december: Media Art Festival Westerkerk in Leeuwarden (Organisatie: Gewoon Reservour Dogs Maken, Friesland)
  • 15 december: Cavak – Filmlabz in Vlissingen (Organisatie: Cavak, Zeeland)
  • 18 december: De Balie in Amsterdam (Organisatie: Shortcutz Amsterdam, Noord-Holland)
  • 20 december: Stadsbioscoop Rembrandt in Arnhem (Organisatie: Arnhems Doek, Gelderland)
  • 22 december: Natlab in Eindhoven (Organisatie: Broet Basement, Noord-Brabant)

Meer over Shortcutz Amsterdam
Shortcutz Amsterdam is een film platfom en community voor up-and-coming Nederlands filmtalent. Tijdens de wekelijkse sessies wordt het podium gegeven aan twee up-and-coming Nederlandse filmmakers. Hun korte film wordt getoond, waarna de filmmakers worden geïnterviewd. Ook is er elke week een special guest aanwezig die zijn/haar ervaringen deelt de filmmakers en het publiek als gerenommeerde professional.

Bron: Shortcutz