Opgedoekt laat bezoekers speuren naar geheime cinema door het weggeven van locatiehints

Voor filmfanaten is er weer een nieuwe filmavond in het vizier. Zwerfbioscoop Opgedoekt zal op vrijdag 16 december haar zesde editie houden, ergens te midden van de stad Utrecht.

Iedere keer bezoekt de reizende cinema een bijzondere plek, om aan de hand van de locatie een geheel eigen filmprogramma te bieden. Om 20:00 uur vindt Opgedoekt #6 plaats op een splinternieuwe en nog geheime locatie.

Opgedoekt vertoont ongeziene werken of vergeten filmpareltjes. Geheimzinnig blijft deze filmavond wel: de filmtitel blijft onbekend, net zoals de locatie, die pas op de dag van de vertoning om 12:00 uur wordt bekend gemaakt aan diegene die een kaartje heeft bemachtigd.

Verwacht méér dan een regulier bezoekje aan je vaste filmhuis. Want bij Opgedoekt is een speciaal en uitgebreid programma vaste prik. De live soundtrack onder de voorfilm wordt ditmaal verzorgd door de Utrechtse band Alexi Lalas, die speciaal voor deze avond een nieuw nummer componeerde op basis van de filmbeelden. De nog onbekende hoofdfilm wordt ingeleid door Rinke van Hell, filmkenner & filmrecensent. Zelfs de popcorn krijgt men cadeau door Maïstro en is op smaak aangepast op het programma. Een bezoek aan Opgedoekt betekent op zoveel mogelijk manieren opgaan in de wereld van cinema.

Tickets voor Opgedoekt #6 zijn € 11,- / Cineville-pas € 8,50 en alleen online vooraf te verkrijgen via www.opgedoekt.nl. De locatie wordt op de dag van de vertoning bekend gemaakt aan diegene die een ticket heeft aangeschaft.

Uit De Doeken, een hint over de locatie en het programma van Opgedoekt #6:

Wat als het goede en het slechte pad elkaar kruisen? Opgedoekt op dwaal, vindt tijdelijk onderkomen in het huis met groot portaal. Deuren die binnenkort zullen sluiten, geven deze avond ruim baan aan nieuwe reizigers. ‘De een zijn dood, de ander zijn brood’.

Even meedogenloos is ook ditmaal het filmprogramma. Verdenkingen die zijn doordrenkt met een duister verleden. In donkere dagen met ijzige wind, wordt verzocht ruimte te maken voor bezinning, en ontsteken we de kaarsen.

De geheimzinnige locatiekiekjes kan men hier bekijken.

Bron: Opgedoekt