Nieuwe benoemingen Nederlands Filmfonds

Het Nederlands Filmfonds heeft de volgende benoemingen bekendgemaakt.

Signe Zeilich-Jensen – Filmconsulent Speelfilm
Monique Ruinen – Projectmanager Ontwikkeling

Met de komst van Signe Zeilich-Jensen is het team van Filmconsulenten bij het Filmfonds compleet. Naast de recent aangetreden Dick Tuinder, Nathalie Alonso Casale en Charlotte van Weede, maken Anita Voorham, Jan Eilander, Suzanne van Voorst en Peter Lindhout deel uit van het consulententeam. De aanstelling van de nieuwe filmconsulenten hangt samen met het einde van de termijn van filmconsulenten Renée van der Grinten, Dorien van de Pas (1 februari 2017) en Monique Ruinen (1 april 2017).

Signe Zeilich-Jensen – Filmconsulent Speelfilm (kinder- en familiefilm) Screen NL, 1 dec. 2016

Signe Zeilich-Jensen heeft meer dan twintig jaar ervaring met kindertelevisie en –film. Haar eerste baan was bij het productiebedrijf BosBros, daarna werkte zij als aankoper en eindredacteur van kindertelevisie bij de KRO en bij Nickelodeon Benelux. Zeven jaar was zij programmeur bij Cinekid, waar zij onder andere Cinekid for Professionals en Kids & Docs ontwikkelde. Signe was vijf jaar hoofd van het Europese co-productieplatform Holland Film Meeting bij Het Nederlands Filmfestival. Ze is betrokken geweest als adviseur bij het Filmfonds en het Mediafonds en is momenteel vast commissielid voor kinderfilm bij het VAF (Vlaams Audiovisueel Fonds). Het afgelopen jaar werkte zij als interim directeur bij Stichting de Vrolijkheid.

Monique Ruinen – Projectmanager Ontwikkeling Screen NL, 1 april 2017
Monique Ruinen gaat als Projectmanager Ontwikkeling het team van Screen NL versterken. Tot 1 februari neemt zij nog lopende projecten als filmconsulent in behandeling, zodat daarover voor 1 april kan worden besloten.

Bron: Nederlands Filmfonds