Reminder: Schrijf u nu in voor Cultuur in Beeld 2016

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap nodigt u van harte uit voor de jaarlijkse kunst- en cultuurconferentie Cultuur in Beeld.

Programma
De conferentie start met een plenaire aftrap rond het brede thema ‘diversiteit en verbinding’. Na een openingsspeech van minister Bussemaker, zijn er bijdragen van onder andere:

Nike Jonah, Connecting Dots, European Cultural Foundation, Birmingham Contemporary Music Group (BCMG). Nike Jonah heeft ruime ervaring opgedaan rond het thema diversiteit in een breed spectrum van de kunsten en de creatieve industrie, zowel in Londen en New York. Vanuit haar rol als Senior Diversity Officer bij de Arts Council Engeland, was zij verantwoordelijk voor het ontwerpen van het Decibel programma. Een strategische interventie om de diversiteit aan profielen van kunstenaars in Engeland te verhogen.

Samen met Nike Jonah spreekt Hassan Mahamdallie, specialist op het gebied van diversiteit en gelijkheid in de kunst en cultuursector. Mahamdallie is de auteur van de unieke aanpak van de Engelse Arts Council: The Creative Case for Diversity.

Verder gaan Aruna Vermeulen, Janneke van der Wijk en Yassine Boussaid, onder leiding van dagvoorzitter Dick-Gert Smid, met elkaar in gesprek over het thema diversiteit en verbinding. De plenaire opening zal worden afgesloten door een optreden van dichter Derek Otte.

Schrijf u in voor de deelsessies
Het programma biedt u een grote variëteit aan deelsessies, ingericht door het werkveld, aangevuld met extra verdiepende sessies. Inhoudelijk ligt de nadruk op de thema’s diversiteit, innovatie, arbeidsmarkt en beleid & onderzoek.

Anders dan voorgaande jaren dient u zich vooraf in te schrijven voor de sessies. Meld u hier direct aan en schrijf u in voor de sessies van uw keuze. Vol = vol!

Ontmoet elkaar op de CultSpace
Op de CultSpace presenteren culturele instellingen zichzelf, kunt u wat lekkers eten en drinken en ontmoet u collega’s uit het hele land.

Bekijk het volledige programma hier.

Bron: Cultuur in Beeld