Gouden Film voor DE CLUB VAN SINTERKLAAS & GEBLAF OP DE PAKJESBOOT

DE CLUB VAN SINTERKLAAS & GEBLAF OP DE PAKJESBOOT, de vijfde bioscoopfilm van De Club van Sinterklaas, heeft afgelopen weekend de Gouden Film status bereikt. Meer dan 100.000 bezoekers zagen de Sinterklaasfilm in de bioscoop. De award werd gistervanavond om 18.30 uur overhandigd aan Testpiet en Danspiet en was live te volgen via de Facebook-pagina van De Club van Sinterklaas. De Gouden Film wordt toegekend door het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Film Festival (NFF) in samenwerking met L’OR, hoofdsponsor van het NFF.

Dit jaar komt het Sinterklaasfeest opnieuw in gevaar! Slechterik Dokter Vleugelaer heeft een plan bedacht om zo veel mogelijk geld te verdienen met een zogenaamde ‘Blafspray’. Iedereen die daarmee in aanraking komt, kan alleen nog maar blaffen. De slechte dokter wil met de spray alle kinderen van het land de ‘Blafhoest’ bezorgen, zodat hij daarna voor veel geld het tegenmedicijn aan alle bezorgde ouders kan verkopen. En ja, hoe bereik je zoveel mogelijk kinderen? Via Sinterklaas! Dr. Vleugelaer en zijn handlanger Igor vermommen zich en spuiten alle cadeautjes op de stoomboot in met Blafspray. Maar als de pieten ook in aanraking komen met het goedje, loopt de situatie helemaal uit de hand. Lukt het Sinterklaas en de bekende Clubpieten om de cadeautjes op tijd schoon te maken, of krijgen alle kinderen de Blafhoest?

DE CLUB VAN SINTERKLAAS & GEBLAF OP DE PAKJESBOOT is de vijfde bioscoopfilm van De Club van Sinterklaas. De film is geregisseerd door Ruud Schuurman naar het scenario van Sander de Regt. De film is geproduceerd door Tom de Mol Productions in samenwerking met Van Beers Films en The Content Farm. DE CLUB VAN SINTERKLAAS & GEBLAF OP DE PAKJESBOOT is tot stand gekomen met steun van het Abraham Tuschinski Fonds en een bijdrage uit Suppletie van het Nederlands Filmfonds. De film wordt gedistribueerd door Dutch Filmworks en is momenteel in 130 Nederlandse bioscopen te zien.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens door Netwerk Scenarioschrijvers de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijver van de film.

DE CLUB VAN SINTERKLAAS & GEBLAF OP DE PAKJESBOOT is de elfde film die dit jaar de Gouden Film status behaalt.

Bron: NFF