Eindexamenfilms Lichting 2016 online

Alle bachelor en master films en de commercials van Lichting 2016 staan online! Bekijk ze via deze link; het wachtwoord dat u toegang geeft tot de films en commercials is: 2016

Tijdens de afgelopen editie van het Keep an Eye Filmacademie Festival werden de volgende prijzen uitgereikt:

De AVROTROS scenarioprijs werd gewonnen door Saar Ponsioen voor het scenario van Grijs is ook een kleur.

De Golden Gate Commercial Award ging naar Sam du Pon voor de commercial Trente secondes.

De korte fictiefilm Grijs is ook een kleur werd bekroond met de Topkapi Films Fictie Prijs.

De documentaire The Origin of Trouble ontving zowel de VPRO Documentaire Prijs, de KNF Prijs voor Beste Filmacademie Productie als de Haghefilm Digitaal Publieksprijs.

Ook op het Nederlands Film Festival viel de film in de prijzen: The Origin of Trouble won de Tuschinski Award voor beste eindexamenproductie.

Regisseur Tessa Pope won een Documentaire Wildcard. Andere Wildcards gingen naar Paul de Ruijter, regisseur van de documentaire Het nachtelijk halfrond en Marit Weerheijm, regisseur van Grijs is ook een kleur.

In het internationale festivalcircuit werden de eerste successen geboekt: de korte fictiefilm Clan werd begin augustus vertoond in het competitie onderdeel Pardi di Domani van het prestigieuze Festival del Film Locarno; de fictiefilm In Kropsdam is iedereen gelukkig won afgelopen oktober de Audience Award in de Shorts Film competitie van het Warsaw Film Festival.

Op de website van de Filmacademie vind u het hele prijzenoverzicht.

Bron: Nederlandse Filmacademie