Eerste beelden van Koolhovens western Brimstone online

De trailer van de film Brimstone, de eerste Engelstalige productie van regisseur Martin Koolhoven, is vandaag online gekomen. In de ruim 2 uur durende film worden vrouwen, die vaak als hoeren de kost verdienen, van hun tong ontdaan of nemen ze zelf de schaar ter hand om een slechter lot te ontlopen. Hiervan zijn nu de eerste beelden te bekijken.

De westernthriller, met Dakota Fanning, Kit Harington, Carice van Houten en Guy Pearce in de hoofdrollen, is vanaf 12 januari in de Nederlandse bioscopen te zien. Brimstone verschijnt in maart in de Amerikaanse bioscopen. Tegelijkertijd worden de film aangeboden op video on demand-platforms. De film vertelt een duister verhaal dat zich afspeelt aan het einde van de negentiende eeuw.

Het leven van Liz (Fanning) en haar gezin komt op het spel te staan wanneer een huiveringwekkende dominee (Pearce) in haar leven verschijnt. Brimstone ging in september in première tijdens het filmfestival van Venetië. Ook op het Toronto International Film Festival werd de film vertoond.

De film kreeg van AD-recensent Ab Zagt vier sterren. Hij schreef: ,,Martin Koolhoven verdient een groot compliment dat hij in een beproefd filmgenre toch een eigen weg heeft gevonden. Met Brimstone heeft de Nederlandse regisseur de eerste, echte  calvinistische western gemaakt.”

Bekijk hier de trailer

Bron: AD