Britse filmmaker legt al fietsend emotionele shift tijdens Amerikaanse verkiezingen vast

Amsterdam – Stuart legde een cruciaal moment in geschiedenis vast op film in zijn documentaire ‘I Heart USA’. De documentairemaker stapte op zijn fiets om een hartvorm rondom New York te fietsen gedurende de presidentsverkiezingen. Met zijn crowdfunding campagne beoogt hij €4000 op te halen binnen 10 dagen. www.cinecrowd.com/i-heart-usa-1

De film legt een moment vast dat iedereen verraste; de shock van een assumptie die anders uitpakte dan verwacht. Op dit moment is men nog bezig zijn mening te vormen, wat de film een nieuwe betekenis en zekere urgentie geeft.

Stuart: “Al fietsend door Brooklyn, Queens and Manhattan, sprak ik met New Yorkers van verschillende culturele achtergronden. Met deze film hoop ik een stem te geven aan mensen die het gevoel hebben dat hun mening niet vertegenwoordigd wordt in de actuele publieke discussie.”

Er is een crowdfunding campagne gestart op Cinecrowd.com (cinecrowd.com/i-heart-usa-1) met het doel €4000 op te halen binnen 10 dagen. Stuart en zijn crew nodigen je uit om het project te steunen. Het geld zal worden gebruikt voor de editing, kleurcorrectie en een animator om het verhaal van de fietstocht zo snel mogelijk tot leven te brengen; namelijk terwijl het zich nog ontvouwt.

OVER STUART ACKER HOLT
Stuart Acker Holt is een director en producer gevestigd in Amsterdam. Hij heeft films geproduceerd voor o.a. Philips, Nokia en het Van Gogh Museum. Stuart is de founder van het project ‘The Most Interesting Person’. De ‘I Heart USA’-film zal onderdeel uitmaken van zijn nieuwe platform CRUMB.FILM.

Om meer te weten te komen over Stuart’s werk, bekijk hier zijn TED talk.

Bron: CineCrowd