GREEN FILM MAKING @ IDFA

Ook dit jaar zullen Green Film Making en het International Documentary Festival Amsterdam (IDFA) hun vruchtbare samenwerking verderzetten. Op woensdag 23 november zal GFM twee films presenteren en nabespreken. Daarvoor nodigden we een aantal bijzondere en deskundige gasten uit. Hieronder wat u kan verwachten:

Datum: 23 november 2016
Tijdstip: 17u00
Locatie: Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Nagesprek met Paul Wolvekamp (Both ENDS), o.l.v. Els Rientjes (Green Film Making)

‘Mijn huis is hier onder ergens’ wijst een man in een gemotoriseerde kano terwijl hij over een kunstmatig meer scheert. De provincie Sarawak op Maleisisch Borneo was ooit het soort plek uit een droom: regenwoud, watervallen, de mens die in harmonie met de natuur leeft. ‘Was het soort plek’, aangezien 90% van het oerwoud inmiddels is verwoest door de gebruikelijke verdachten: een corrupte overheid, houtkappers en de grootste internationale banken. Ze zijn samen verantwoordelijk voor het illegaal gebruik van land en natuurlijk grondstoffen uit winstoogmerk: kappen van tropisch hout, turfgrond voor palmolie plantages, mineraalmijnen en de bouw van hydro-elektrische dammen. We volgen een team van doortastende onderzoeksjournalisten en activisten die in de loop van 25 jaar proberen de verstikkende greep op het land los te wrikken. Hun onvermoeide inzet leidt tot een onverwachte uitkomst.
—–
‘My house is below here somewhere’ says a man in motorized canoe speeding across an articifial lake. Sarawak province on Malaysian Borneo was the kind of place dreams were made of; rainforest, waterfalls, men living in harmony with nature. ‘Used to be made of ‘, since 90% of the forest has been destroyed over the years by the usual suspects: corrupt government, loggers and the largest global banks. Together they illegally extract natural resources and grab land for profit: logging of tropical wood, peatlands for palm oil plantations, mining of minerals as well as building hydroelectric dams. We follow a team of perseverent investigative journalists and activists who over the course of a staggering 25 years try to loosen the suffocating grip on the land. Their painstaking efforts have an unexpected outcome.

Klik hier voor meer informatie en tickets.