Nieuwe film: PLANET BEAUTY van Emma Westenberg

Ambitieuze cosmetische arts Bonnie gaat over lijken om succes te bereiken in een wereld die draait om schoonheid en aanzien.

De nieuwe film PLANET BEAUTY van regisseur Emma Westenberg (o.a. KORT! Je vriendin koopt een vis op de markt en De Hel) is zondagavond 13 november om 22.20 uur te zien op NPO 3. Hoofdrollen in deze film over de verschuivende taboe op plastische chirurgie en cosmetische ingrepen zijn onder anderen voor Sigrid ten Napel, René van Zinnicq Bergmann en Raven Aartsen. PLANET BEAUTY, naar het scenario van Sarah Arnolds en Emma Westenberg, is de laatste film in de One Night Stand-reeks van 2016. One Night Stand staat voor vernieuwende, komische of indringende films van 50 minuten, gemaakt door nieuw Nederlands talent.

Over PLANET BEAUTY
Cosmetisch arts Bonnie is nieuw in kliniek ‘Planet Beauty’. Ze heeft een idealistische kijk op haar vak: een perfect uiterlijk maakt mensen gelukkig en dat gaat haar niet gauw te ver. Snel stijgt haar populariteit onder cliënten. De trotse eigenaar van de kliniek, Guido, is tevreden. Ondertussen gonzen in de gangen van de kliniek geruchten over een prestigieus fellowship in Amerika, dat haar mannelijke collega’s maar al te graag bemachtigen. Wanneer ze van receptionist Jay leert dat daaraan je succes en talent worden afgemeten, wil Bonnie nog maar één ding: naar Amerika. En daarvoor offert ze maar al te graag alles op – zelfs haar eigen vrienden.

Regisseur Emma Westenberg over PLANET BEAUTY: “Er lijkt in onze maatschappij een verschuiving gaande: het taboe op plastische chirurgie verdwijnt en cosmetische ingrepen winnen aan populariteit. Niet alleen meer onder beroemdheden en de rijken der aarde, maar bij iedereen. IJdelheid is tegenwoordig niet meer iets om je voor te schamen – we vieren het juist. Maar wat zou oud worden dan nog betekenen?”

De nieuwe films (bekend onder de noemer One Night Stand) zijn een samenwerking tussen het Mediafonds, het Nederlands Filmfonds, CoBO en de omroepen NTR, VARA en de VPRO. De zes films van dit jaar worden geproduceerd door PRPL, Viking Film en BALDR Film, in coproductie met de omroepen. De One Night Stand-films gemist? Alle films zijn terug te kijken via NPO.nl

Bron: Herrie Film & TV