Dichter en filmmaker brengen ode aan de kleur blauw

“Als je het gedicht ‘denk maar aan iets blauws’ van dichter Martijn den Ouden leest, wordt je direct visueel geprikkeld. Om deze reden besloot ik het gedicht te verfilmen,” aldus Jerry de Mars, filmmaker.

‘terwijl in het zwembad de zusters zwemmen, geruisloos zwemmen, licht en soepel door het frisse water, je hoort ze ademhalen, of het water kolken, de rimpels over rimpels glijden en behalve de kleur van hun lichamen is alles blauw,’

In een gesprek tussen Den Ouden en De Mars ontstond als snel het idee om op basis van het gedicht een filmscript te maken. Ze stelden twee spelregels op: het gedicht is de enige gesproken tekst in de film en er mag niets aan veranderd worden.

De film vertelt een verhaal over het vinden van troost in een verloren liefde. ‘Denk maar aan iets blauws’ is een tijdloze film; dit komt tot uiting door gebruik van moderne architectuur, klassieke landschappen, choreografie en aandacht voor styling. Samen brengen zij een ode aan de kleur blauw.

Het bijzondere aan deze productie is de mogelijkheid om een seconde uit de film te adopteren. Zo draagt u bij aan de totstandkoming van dit multidisciplinaire project. Kijk voor meer informatie op: www.denkmaaraanietsblauws.nl of neem contact op met initiator Jerry de Mars.

Bron: CineCrowd