Muzikale jeugdfilm HART BEAT bereikt Gouden Film status

HART BEAT, met in de hoofdrollen Vajèn van den Bosch (NIEUWE TIJDEN, MUSICAL DE GELAARSDE KAT) en Rein van Duivenboden (EX-MAINSTREET), heeft de Gouden Film status bereikt. De muzikale jeugdfilm van Kaap Holland Film, geregisseerd door Hans Somers (VRIJLAND, SPANGAS, LUDWIGS), mocht op zondag 6 november zijn 100.000e bioscoopbezoeker verwelkomen. Naast Vajèn en Rein schitteren Holly Mae Brood, Monsif Bakkali, Stephanie van Eer, Britt Scholte, Vivienne van den Assem, Martijn Fischer en Jelka van Houten in HART BEAT.

De Gouden Film wordt uitgereikt door het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Film Festival (NFF) in samenwerking met L’OR ESPRESSO, hoofdsponsor van het NFF. Daarnaast wordt de Gouden Pen door Netwerk Scenarioschrijvers uitgereikt aan Anjali Taneja, Ivo W. Punt en Jeroen van der Zee.

Muziek maken betekent alles voor de schuchtere scholiere Zoë (Vajèn van den Bosch), maar sinds het vertrek van haar vader heeft ze haar gitaar niet meer aangeraakt. Als zij op de fiets wordt aangereden door de tourbus van Mik (Rein van Duivenboden), een Nederlandse superster à la Justin Bieber waar Zoë bepaald geen fan van is, springt er toch een vonk over tussen de twee. De mensen in hun omgeving maken het alleen wel heel erg lastig om de aantrekkingskracht tussen hen tot echte liefde te laten uitgroeien.

HART BEAT is geproduceerd door Kaap Holland Film in samenwerking met Goed Verhaal en Nickelodeon. Regie is in handen van regisseur Hans Somers naar het scenario van Anjali Taneja, Ivo W. Punt en Jeroen van der Zee. Deze film is tot stand gekomen met steun van Warner Bros.International Television Production Holding Nederland B.V. en een bijdrage uit suppletie en de Netherlands film production incentive. HART BEAT wordt gedistribueerd door Entertainment One Benelux en is momenteel in 89 Nederlandse bioscopen te zien.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens door Netwerk Scenarioschrijvers de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijver van de film.

HART BEAT is de achtste film die dit jaar de Gouden Film status behaalt.

Bron: NFF