De Correspondent biedt context bij films van IDFA

Voor het eerst werkt journalistiek platform De Correspondent samen met IDFA. Een logische samenwerking, want zowel IDFA als De Correspondent geven een podium aan goed vertelde verhalen die je blik op de wereld (kunnen) veranderen.

De Correspondent is verdiepingspartner. Dat betekent dat ze context biedt bij films uit het IDFA-programma. Bij ruim veertig documentaires heeft De Correspondent artikelen geselecteerd die een breder perspectief op het onderwerp van de film bieden.

Je kunt de artikelen via de IDFA-site lezen, op de individuele filmpagina’s onder Meer over deze film. Daarnaast kunnen IDFA-bezoekers De Correspondent gratis en vrijblijvend een maand uitproberen. Ga naar https://corr.es/idfa2016 en voer als code in: idfa2016.

Overigens doet De Correspondent ook aan film: achtmaal per jaar publiceert het platform een speciaal voor De Correspondent gemaakte mini-docu, geproduceerd door Jos de Putter en te zien via https://decorrespondent.nl/josdeputter. Ook vertoont De Correspondent geregeld belangrijke films en documentaires, zie daarvoor: https://decorrespondent.nl/videos.

Bron: IDFA