DDG Avond: Film & Architectuur

Beste NBF-leden,

Met veel plezier nodigen wij jullie uit voor de DDG Avond van maandag 14 november over Film & Architectuur met als spreker architect en filmmaker Jord den Hollander.

Jord den Hollander verbindt in zijn werk de twee meest publieke kunstvormen van de afgelopen eeuw met elkaar. Op deze avond laat hij zien hoe architectuur en film elkaar hebben beïnvloed. En hoe filmmakers en architecten van elkaar hebben geleerd betere verhalen te vertellen.

Het wordt een filmavond over architectuur met tientallen clips en achtergronden over filmmakers en architecten en hun onderlinge verwantschap: wat voegde de brutalistische architectuur van Londen toe aan de films van Kubrick, waarom putte Antonioni inspiratie uit de architectuur van het Italiaanse Rationalisme. Een avond over de beklemming van de eclectische architectuur en de geilheid van beton. Geen filmmaker durft na deze avond nog te beweren niets van architectuur te weten.

Deze inspirerende avond vindt plaats in Het Ketelhuis te Amsterdam.
Interesse om te komen? Laat het ons weten via eventbrite.

Wat: DDG Avond over Film & Architectuur
Spreker: Jord den Hollander
Wanneer: maandag 14 november
Waar: Het Ketelhuis, Westergasfabrieksterrein Amsterdam
Tijd: 20.00 uur

We hopen jullie te zien!

Met collegiale groet,
Werkgroep DDG – ledenavonden