Amsterdam Wildlife wint publieksprijs op natuurfilmfestival

Op het Rotterdams filmfestival kreeg de film van oud-stadsecoloog Martin Melchers en presentatrice Merel Westrik de meeste stemmen van het publiek.

Op het vierdaagse Wildlife Film Festival Rotterdam worden natuurdocumentaires van over de hele wereld vertoond. David Attenboroughs Light on Earth werd uitgeroepen tot beste professionele film. Het festival, opgericht door vrijwilligers, werd voor het tweede jaar georganiseerd.

Voor Amsterdam Wildlife, nog te zien in Eye, werd zes jaar gefilmd. Van krabben in de gracht tot slangen langs het spoor. Melchers: “Veel mensen zien Amsterdam louter als een stad van drugs en de Dam, maar ondertussen heeft onze stad een rijke verzameling wilde en zelfs exotische diersoorten. Als je in de trein zit, verwacht je niet dat er een vossenfamilie naast het spoor leeft, maar dat is wel zo. Je ziet die wilde dieren zelf misschien niet vaak, maar wij laten zien dat ze er wel zijn.”

Ecologische rampgebieden
Melchers noemt steden als Parijs, New York en Londen ecologische rampgebieden omdat daar bijna geen groen te vinden is. “Maar onze stad heeft wel veel groen. We hebben veel kleine ‘postzegelparkjes’, waar je even stil kunt zitten om de dagelijkse hectiek te ontvluchten en te genieten van de dieren om je heen.”

Bron: Parool

Foto copyright: Amsterdam Wildlife