Ultrakorte animatiefilms 2017 geselecteerd

Na zeven succesvolle eerdere edities zijn er vier nieuwe plannen voor ultrakorte animatiefilms geselecteerd voor een realiseringsbijdrage van maximaal € 50.000. Bioscoopexploitant Pathé brengt de films vanaf de zomer van 2017 in roulatie en biedt daarmee een platform voor Nederlands animatiefilmtalent.

De geselecteerde projecten zijn:

Catastrophe
Regie en scenario: Jamille van Wijngaarden
Productie: Keplerfilm
Logline: Wanneer een lief en onschuldig parkietje onverklaarbaar dood in haar kooitje ligt, lijken alle vingers te wijzen naar kater Rodney. Om zijn onschuld te bewijzen probeert hij wanhopig de oorzaak bij de anderen te leggen, met rampzalige gevolgen.

Hot Tea
Regie en scenario: Marcel Tigchelaar
Productie: Anikey Studios
Logline: Hot Tea – Een kop thee was nog nooit zo lekker…

Kort maar krachtig
Regie: Junaid Chundrigar
Scenario: Thijs van Domburg & Junaid Chundrigar
Productie: KLOMP! Animation
Logline: Een jonge held moet binnen absurd korte tijd een epische queeste ondergaan om een prinses te redden van een duivelse slechterik.

Waste
Regie: Sander Alt
Scenario: Emily Reekers
Productie: Urrebuk
Logline: De uitgehongerde en vermoeide muizen Pan en Li komen na hun lange reis aan in een waar walhalla van voedsel, nu zou alles goed moeten komen.

De kwaliteit van de aanvragen was hoog en er waren opvallend veel interessante nieuwe makers bij de aanvragen betrokken. De vier geselecteerde films zullen worden vertoond in de Pathé theaters, in het voorprogramma van grote speelfilms. Met deze serie willen het Nederlands Filmfonds, Pathé en Fonds 21 de Nederlandse korte animatiefilm een groot publiek laten bereiken. Ultrakort films stonden eerder in het voorprogramma van bioscoopsuccessen als Finding Dory, Bridget Jones’s Baby, Spectre, Gooische Vrouwen 2 en The Dark Knight Rises. Aan elke speelfilm werd telkens één Ultrakort als voorfilm gekoppeld.

De vier films van de voorgaande Ultrakort editie zijn op dit moment nog te zien bij Pathé: Sabaku is nu voorfilm bij Finding Dory, Tabook bij Bridget Jones’s Baby, Nona en de zingende Gehaktbal bij De GVR en Golden Oldies bij Doctor Strange.

Bron: Filmfonds