Nieuwe film: Ontroerend liefdesdrama CAS van Joris van den Berg

Een broeierig liefdesdrama over het accepteren dat relaties, vriendschappen of affaires niet voor eeuwig zijn.

De nieuwe film CAS van regisseur Joris van den Berg (o.a. Dagboek van een Callgirl, De meisjes van Thijs en Nog 10 Minuten – Beste LGBT-short op Short Film Festival 2014 in Cannes) is zondagavond 6 november om 22:30 te zien op NPO3. Hoofdrollen in deze ONe Night Stand-film over een relatie die langzaam ten einde komt zijn onder anderen voor Wieger Windhorst, Kevin Hassing en Felix Meyer. “Soms gaan dingen voorbij zonder dat we er erg in hebben. En hoewel dat verdrietig is, is het altijd iets waar we overheen komen”, aldus Joris. One Night Stand staat voor vernieuwende, komische of indringende films van 50 minuten, gemaakt door nieuw Nederlands talent.

Over CAS
De relatie van Pepijn en Sjors wordt flink opgeschud wanneer ze de Vlaamse, levenslustige Cas op de bank laten slapen terwijl hij zoekt naar een studentenkamer. Als Pepijn en Sjors beiden voor Cas’ laconieke charme beginnen te vallen, ontstaat er een onstuimige driehoeksverhouding. Is Cas’ aanwezigheid een bedreiging voor hun relatie of is hij juist precies wat ze nodig hebben?

Regisseur Joris van den Berg over CAS: “CAS vertelt een verhaal dat dicht bij mezelf ligt; waar ik de kijker in mee wil sleuren. Een toegankelijke film, die een universeel verhaal vertelt bedoeld voor een breed publiek. De seksualiteit van de karakters is een gegeven, niet de basis van het probleem. Het is een verhaal waarin wat mij betreft een extra puurheid schuilt omdat vragen over seksuele voorkeur juist niet worden opgeroepen.”

Uitzendschema
Zondag 6 november – CAS | Regie: Joris van den Berg | Scenario: Bastiaan Tichler
Zondag 13 november – PLANET BEAUTY| Regie: Emma Westenberg | Scenario: Sarah Arnolds & Emma Westenberg

De nieuwe films (bekend onder de noemer One Night Stand) is een samenwerking tussen het Mediafonds, het Nederlands Filmfonds, CoBO en de omroepen NTR, VARA en de VPRO. De zes films van dit jaar worden geproduceerd door PRPL, Viking Film en BALDR Film, in coproductie met de omroepen. Alle films zijn terug te kijken via NPO.nl

Bron: Herrie Film en TV